El Regal Barça, més a prop de conquistar l’ACB

El Regal Barça tindrà dijous la primera possibilitat de ser campió de la Lliga ACB d’enguany, després de superar el TAU Vitòria (85-67) en el tercer partit de la final. Els blaugranes han fonamentat la victòria en un excel•lent tercer quart i en la seva amplitud de recanvis davant l’equip basc, diluït amb el pas dels minuts al Palau Blaugrana.

El partit ha començat amb la màxima igualtat i els dos equips han sortit a la pista conscients que iniciaven la fase decisiva de la final. Els bascos han acabat guanyant el primer període, però Ilyasova i Andersen, gairebé inèdits fins el moment, han saltat a l’escena en l’arrencament del segon temps. El turc ha anul•lat els rebots ofensius del TAU i Andersen s’ha dedicat a “barallar-se” amb Splitter. L’avantatge dels catalans al descans ja era de set punts (40 – 33).

No obstant, dos triples consecutius de Prigioni a la represa han escurçat distàncies (43 – 39). El Barça no s’ha deixat intimidar i ha afinat en el percentatge de tir exterior –només quatre triples a la primera meitat, set a la segona– i ha començat a rotar millor els jugadors. Un parcial de 10 – 2 ha permès al Barça tornar a mantenir una distància significativa (54 – 43).

L’últim període ha començat amb un triple de Teletovic que ha retallat el marcador (60 – 52), però la batalla ideològica ha estat pels locals. Grimau ha convertit el seu triple i el Palau s’ha bolcat amb l’equip. El TAU s’ha quedat sense arguments, amb Splitter per sota de les seva qualitat i Teletovic desenfocat. Els blaugranes han acabat guanyant de divuit i dijous els bascos hauran de salvar el primer match ball per evitar el títol del Barça.