El Regal Barça guanya la Copa del Rei humiliant el Madrid

El Regal Barça ha apallisat el Reial Madrid (80 – 61) en la final de la Copa del Rei. Després d’un primer quart igualat, l’equip de Xavi Pascual ha pres l’accelerador amb una gran inspiració que ha servit per esborrar el conjunt blanc. Les diferències més importants han començat a principis del tercer quart i l’entrenador del Madrid, Ettore Messina, ha quedat sense arguments.

El conjunt blanc ha sortit fort en el rebot, agressiu sota els taulells i amb el lideratge ofensiu de Jaric. No obstant, dos triples gairebé seguits de Basile han permès al Barça ampliar distàncies (16-10). El Madrid ha reaccionat i el primer quart ha acabat només amb una diferència de tres punts (19-16).

Els canvis fets per Pascual en el segon quart han trencat la dinàmica del partit. El Barça ha tancat el rebot i ha crescut en defensa. La superioritat ha anat creixent a mesura que passaven els minuts i en el descans els catalans ja guanyaven amb un clar 40-25.

Els blaugranes cada vegada estaven més a gust i han arribat a tenir un avantatge de 26 punts. En canvi, el Madrid vivia un dels seus pitjors malsons. Malgrat els seus esforços, el tercer quart ha acabat 64-37. El conjunt de Messina no ha pogut fer res per aturar el joc barcelonista i només han pogut maquillar el marcador fins el 80-61 final.

En la final celebrada al pavelló BEC de Barakaldo, una part del públic ha xiulat l’arribada dels Reis a la llotja. L’escridassada també s’ha sentit durant la breu interpretació de l’himne espanyol. El Regal Barça ha aconseguit la seva vint-i-unena Copa.