El Purito brilla i guanya l’etapa del Tour

Va arribar avisant que es trobava en una gran forma. I la primera ocasió que ha tingut no l’ha desaprofitat. Joaquim ‘Purito’ Rodríguez ha guanyat l’etapa del Tour amb una fuetada seca en l’últim quilòmetre que ha deixat la resta de corredors enrere. El ciclista català ha preferit mantenir-se en un segon pla a l’iniciar-se l’ascens final, curt però picadíssim (amb percentatges del 14%), anomenat el mur d’Huy, i quan les rampes han estat més dures s’ha desempallegat de tothom, inclòs els favorits Cristopher Froome -que és el nou líder- i Alberto Contador, ara vuitè a 36 segons, després de tres etapes.

És la segona etapa que guanya Rodríguez al Tour després d’una el 2013, quan va aconseguir pujar al podi final de París. Amb 36 anys i un palmarès envejable, amb tercers llocs a les tres grans curses per etapes, segurament el Purito està davant una de les seves últimes oportunitats a la ronda francesa.

D’altra banda, l’etapa ha sigut molt accidentada al començar amb una caiguda múltiple quan el pilot anava a gran velocitat, fins al punt que l’organització -en una decisió bastant insòlita- ha neutralitat i aturat la carrera uns minuts.