Món Esport
El projecte Foster, pendent de la propera junta
  • CA

Tot just fa un any es desvetllava l’aspecte del futur estadi del F. C. Barcelona. Entre moltes propostes, l’arquitecte britànic Norman Foster era l’elegit per duu a terme una remodelació que pretenia modernitzar el Camp Nou i donar un aire més lluminós i festiu a les instal·lacions del club català. Avui, però, aquell projecte sembla haver passat a segon terme i un seguit d’interrogants fan dubtar si l’aposta Foster seguirà endavant.

El fet més evident és que a hores d’ara el Barça encara no ha fet l’encàrrec oficial del projecte a l’arquitecte britànic. La remodelació del Camp Nou sembla aixecar poques passions entre l’afeccionat blaugrana i els mitjans de comunicació, per la seva part, no han fet referència en els darrers mesos a un projecte que des de fa temps no ha generat notícies. El club encara no ha arribat a un acord per la requalificació dels terrenys del Miniestadi, fet que podria influir en l’ambiciós pla de remodelar el Camp Nou a mans de l’arquitecte britànic. No sembla el millor moment, doncs, per parlar de Foster.

Mentre ja s’ha fet públic que el Barça s’està plantejant modificar alguns dels aspectes més controvertits del projecte original, s’obren interrogants sobre el futur d’un estadi que en els darrers temps ha esdevingut quelcom més que un mer terreny de joc per a la capital catalana. Avui tampoc es descarta la col•laboració de despatxos d’enginyeria o d’arquitectura catalans que aportin les seves propostes a la idea de Foster. En les últimes hores, a més, s’ha admès, des de l’entitat blaugrana, que la nova directiva que entri el 2010 pot fer marxa enrere en cas que no estigui firmat el contracte amb el mediàtic arquitecte britànic.

Molts interrogants, doncs, per un projecte que en el seu moment va aixecar el debat en diferents esferes del club català. El cost de la remodelació, el fet de descartar arquitectes catalans o l’aspecte radicalment oposat que es pretenia del Camp Nou van fer aixecar llavors diverses veus contraries al projecte. Avui, doncs, el futur no sembla tant clar com fa un any i tot sembla indicar que aquell projecte inicial serà matisat en diversos aspectes.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa