Món Esport
El president del Brasil promet “absoluta tranquil·litat” en matèria de seguretat durant els Jocs
  • CA

El president del Brasil, Michel Temer, ha promès que els Jocs Olímpics transcorreran amb “absoluta tranquil·litat” en matèria de seguretat, tot i les recents operacions que han tingut lloc, algunes de les quals han servit per destapar suposades activitats terroristes.

 

“És una tranquil·litat, ho dic sense temor a equivocar-me, tenir l’ajuda de les Forces Armades per a la seguretat de les competicions i les activitats entorn d’aquestes”, ha destacat Temer, que ha ressaltat que les forces de seguretat seran responsables de “projectar el Brasil al món”.

 

Per la seva banda, el ministre de Defensa, Raúl Jungmann, ha reconegut que, com sempre ocorre en “grans esdeveniments”, la seguretat ocupa en les setmanes prèvies un paper destacat en el debat social i polític, però confia a passar progressivament a l'”anonimat” a mesura que vagin passant els dies, segons l’Agencia Brasil.

 

Al voltant de 88.000 agents i militars formen part d’un desplegament que estarà operatiu fins al 18 de setembre, data de clausura dels Jocs Paralímpics. Aquestes forces vigilaran llocs sensibles i també les principals zones d’allotjament i competició.

 

Les forces de seguretat brasileres han realitzat en les últimes setmanes diverses operacions antiterroristes, entre les quals hi ha una en què han estat detingudes deu persones per la presumpta pertinença a una cèl·lula amateur afí al grup jihadista Estat Islàmic.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa