Món Esport
El president de la Federació Catalana insta que els futbolistes juguin "parlant en català"
  • CA

El president de la Federació Catalana de Futbol (FCF), Jordi Casals, ha assegurat avui que pensa “catalanitzar” les estructures d’aquest esport a Catalunya des de les seves bases i el primer pas és aconseguir que els futbolistes juguin “parlant en català”.

Casals, que porta dos mesos al càrrec, ha reconegut en roda de premsa a la Universitat Catalana d’Estiu (UCE), que es tracta d’un propòsit a llarg termini i que implicarà canviar el model pedagògic amb el qual s’ensenya a jugar a futbol a les categories inferiors com alevins, cadets i juvenils perquè “tots sabem que els entrenadors es dirigeixen en castellà a nens que entenen el català”, ha sentenciat.

Ha avançat que en aquests moments ja s’està treballant el tema amb la secretaria general d’Esport de la Generalitat, i que espera fer-ho aviat amb Òmnium Cultural, per determinar accions concretes.

Un altre àmbit de treball de la nova directiva serà continuar promocionant la selecció catalans per aconseguir que participi en competicions oficials, una cosa que actualment prohibeixen les normes tant de la Federació Internacional de Futbol (FIFA), com de la Federació Espanyola (RFEF).

En aquest sentit, Casals ha afirmat que donarà suport a l’oportunitat que els ciutadans puguin definir-se a les urnes sobre la selecció catalana de futbol a través d’una consulta popular, en el cas que s’aprovi finalment una llei que permeti fer aquest tipus de plebiscits.

I per aconseguir major reconeixement, el president de la Federació considera que cal jugar partits d’alt nivel i no els partits oficials de “només passar l’estona” que fins ara s’han celebrat cada Nadal. Per tant, a partir d’ara no hi haurà partit de la selecció si el rival no és prou potent. Enguany s’espera que sigui Brasil, Alemanya, Itàlia, França, Holanda o Anglaterra, qui jugui contra Catalunya el 22 de desembre al Camp Nou, sinó “s’han acabat les patxangues“, segons Casals.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa