Món Esport
El president d’un equip de la LEB Or es queixa en ser arbitrat per dues dones
  • CA
Guillem Boscana, de blau, en la presentació de l’equip. | @bahiasanagustin

Guillem Boscana, president de l’Iberojet Palma, un equip que milita en la Segona Divisió del bàsquet espanyol (LEB Or), va fer unes declaracions masclistes que, com no podria ser d’una altra forma, han despertat tota mena de crítiques a les xarxes socials. El màxim dirigent del conjunt espanyol es va queixar que la tripleta arbitral estigués formada per dues dones en la derrota del seu equip contra el Sáenz Horeca Araberri, de Vitòria (71-79).

 

 

“Mai m’havia passat. Jo crec que amb una àrbitre ja n’hi ha prou. Hi ha hagut moments en què crec que han perdut els papers. No dic que siguin dolentes, dic que hi va haver moments en què no van estar afortunades amb les seves declaracions”, va declarar a la cadena COPE.

 

Uns dies després, i davant l’allau de crítiques, l’entitat mallorquina s’ha vist obligada a emetre un comunicat per demanar disculpes. “No s’ha volgut menysprear cap dels col·legiats del partit del passat diumenge pel fet de ser dones. Boscana reconeix que les seves paraules no van ser les més encertades, però que aquestes simplement feien referència a un descontent personal amb l’arbitratge del diumenge, quelcom independent del gènere dels àrbitres“, ha expressat l’Iberojet Palma en el text.

 

D’altra banda, el president de la Federació Espanyola de Bàsquet, Jorge Garbajosa, ha condemnat les declaracions de Guillem Boscana: “Vull condemnar absolutament les paraules del president de l’Iberojet Palma respecte a la presència de dues àrbitres en el partit de LEB Or que els va enfrontar al Araberri el cap de setmana passat. Ho vull fer des de dos vessants diferents però molt unides. D’una banda, per la discriminació de gènere totalment superada en aquests temps i que va en contra de la filosofia de la Federació, que aposta per les dones de manera decidida i de manera pràctica. De l’altra, pel desprestigi i la falta de respecte cap al col·lectiu arbitral, al qual la Federació Espanyola té una altíssima estima”.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa