Món Esport
El Parlament atorga la medalla d’honor a Josep Guardiola
  • CA

La mesa del Parlament, a proposta de la presidenta, Núria de Gispert, ha acordat per unanimitat atorgar la medalla d’honor del Parlament, en la categoria d’or, a Josep Guardiola. El lliurament de la màxima distinció de la cambra es farà el dijous 8 de setembre, a les set de la tarda, i obrirà els actes de commemoració de la diada.

Segons l’acord d’avui de la mesa, la distinció se li concedeix “per raó de la seva trajectòria com a esportista d’elit, pels èxits assolits en la seva etapa com a entrenador, per la projecció d’una Catalunya culta, cívica i oberta, que ha sabut fer d’una manera ben notòria, i pels valors que ha transmès exemplarment, com ara l’esportivitat, el treball en equip, l’esforç i la superació personal, valors molt positius no solament des d’un punt de vista individual, sinó també per al progrés col·lectiu”.

La medalla d’honor del Parlament és una distinció creada per la mesa l’any 2000, i s’atorga a personalitats que mereixen un reconeixement excepcional. En edicions anteriors, hi han estat distingits el reverend Desmond Tutu (2000); el pare jesuïta Miquel Batllori i l’economista i polític Ernest Lluch, a títol pòstum (2001); Francesc Vendrell, representant de l’ONU a l’Afganistan (2002); el músic Jordi Savall (2003); Montserrat Trueta, presidenta de la Fundació Catalana de la Síndrome de Down (2004); el premi Nobel de la pau i escultor Adolfo Pérez Esquivel (2005); el col·lectiu d’Els Setze Jutges (2007), i la il·lustradora Roser Capdevila (2010).



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa