Món Esport
El pacte amb la Fiscalia pel cas Neymar encara pot passar per Assemblea
  • CA

El pacte amb la Fiscalia per tancar definitivament la carpeta més abrupta del cas Neymar encara no està resolt. Tot i l’aprovació de l’acord en junta directiva el 13 de juny i la signatura de l’escrit de conformitat a l’Audiència Provincial de Barcelona del dilluns 11 de juliol, el cas encara no disposa de sentència final i, per tant, segueix sense ser ferm i definitiu. La intervenció de l’expresident del Barça, Joan Laporta, ha deixat la resolució aturada, pendent de la dictaminació dels jutges al voltant de la impugnació presentada per l’advocat barceloní a finals del mes de juliol.

Aquesta aturada permet, aleshores, transportar el debat del pacte a l’Assemblea General Ordinària del proper 29 d’octubre, on els compromissaris hauran d’aprovar o suspendre la gestió de la junta directiva, tal i com va anunciar el president Josep Maria Bartomeu en la roda de premsa posterior a l’aprovació del pacte. Un dia abans d’aquella roda de premsa, el club va filtrar als mitjans de comunicació la decisió de traslladar als socis compromissaris la ratificació final d’aquest pacte en una Assemblea Extraordinària que s’havia de convocar per a principis de juliol, un fet, però, que el mateix Bartomeu va acabar negant: “Nosaltres som responsables de decidir acceptar un pacte com aquest. No cal anar-ho a preguntar als socis, és una decisió nostra.”

 

Fonts jurídiques han informat a El Món que “l’acord no és ferm i segueix a l’Audiència, pendent de la impugnació de Joan Laporta, un fet que permet introduir el debat en l’ordre del dia de l’Assemblea”. En el cas que la junta directiva no tingui intenció de dur el pacte a la ratificació per part dels compromissaris, com ja va rebutjar el 13 de juny, podrien ser els mateixos socis que obliguessin a la mateixa directiva a generar un nou punt en l’ordre del dia, tal i com recullen els estatuts del club. El soci que volgués fer aquest pas hauria de presentar a les oficines del club, com a màxim el 24 d’octubre, la seva proposta acompanyada del suport escrit del 3% dels socis amb dret de sufragi passiu (majors de 18 anys i amb una antiguitat de 5 anys de carnet) o del 10% dels compromissaris (d’un total de 3.570). Si, finalment, el pacte es debat en Assemblea i la votació surt negativa, la decisió presa haurà de ser traslladada a l’Audiència Provincial, qui dictaminarà definitivament si accepta el retrocés o, pel contrari, el considera extemporani.

Laporta demana que es resolgui el delicte societari

 

L’expresident del club va impugnar l’acord del club amb la Fiscalia per un motiu molt concret. Joan Laporta considera que, amb el pacte, s’han resolt dos dels tres delictes pels quals l’Audiència Nacional va iniciar el judici, els dos delictes fiscals pels quals el Barça ha estat declarat culpable i haurà de pagar 5,5 milions d’euros. Però encara quedaria un assumpte per aclarir: el delicte societari. I Laporta vol que es resolgui.

 

Inicialment, l’auto del jutge Pablo Ruz acusa Sandro Rosell de dos delictes contra la Hisenda Pública i un delicte per administració deslleial per, segons el magistrat, “encobrir o ocultar el què realment constituïa un augment del cost per al club en el fitxatge del jugador. Rosell va idear la fragmentació del pagament en diverses partides simulant pagaments a societats pantalla”. Aquesta acusació, un cop el cas va ser traslladat a Barcelona, es va esfumar i, de fet, ha desaparegut completament del mapa, fins i tot, del pacte al qual han arribat Rosell i Bartomeu amb la Fiscalia.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa