Món Esport
El Nou Camp Nou ja té arquitectes
  • CA

La setmana passada, el FC Barcelona va presentar oficialment el projecte, la maqueta i les característiques del Nou Palau Blaugrana, una de les peces emblemàtiques del nou Espai Barça. L’aventura més arriscada i ambiciosa de la junta directiva presidida per Josep Maria Bartomeu, a més, ha donat el tret de sortida aquesta mateixa setmana amb l’ensorrament del Tennis El Forn, la parcel·la de Sant Joan Despí -al costat de la Ciutat Esportiva- on anirà situat el nou Miniestadi.

Avui dimarts, i després de diverses setmanes d’estudi i avaluació, el jurat de l’Espai Barça, encapçalat pel mateix Bartomeu, ha triat el guanyador del concurs d’arquitectes per a dissenyar i projectar el Nou Camp Nou, la majestuosa construcció que pretén tirar endavant el club a partir del 2017. El guanyador del concurs, tal i com ha avançat La Vanguardia, ha estat l’equip format per l’estudi japonès Nikken Sekkei i els catalans Joan Pascual i Ramon Ausió Arquitectes.

Nikkei Sekkei va ser l’estudi responsable del disseny dels grans estadis japonesos de Saitama, Wakayama i Nigata, construits per al Mundial de Corea i Japó de l’any 2002. Per la seva banda, l’estudi Joan Pascual i Ramon Ausió Arquitectes és el responsable de l’Hotel Diagonal Zero i de la rehabilitació de la fàbrica d’AEG a Terrassa, guardonada amb el premi Bonaplata de l’any 2014.

Les obres del nou estadi, si l’economia del club ho permet, han de començar l’estiu del 2017 i acabar l’estiu del 2021, per a ser inaugurat de cara a la temporada 2021-22.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa