Món Esport
El motociclisme català reescriu la història
  • CA
Fan Zone de Marc Màrquez avui al Circuit de Xest

Ja hi ha una data més per apuntar a la història del motociclisme català: el 10 de novembre del 2013. Avui serà recordat com el dia que es va tocar el cel des dels primers graons dels podis dels mundials de les tres principals categories que formen aquest esport: Moto3, Moto2 i Moto GP. I serà recordat per tres noms propis, Viñales, Espargaró i Màrquez.

El primer que va aconseguir proclamar-se campió del món va ser el granollerí Pol Espargaró, guanyador de Moto2, que va coronar-se fa quinze dies al gran premi del Japó.

Avui ha sigut el torn del veí de Roses, Maverick Viñales, que s’ha proclamat campió de Moto3 en l’última cursa, i amb un duel aferrissat amb el seu principal rival, el també català Àlex Rins i que s’ha acabat decidint en el sospir de l’últim revolt. Luis Salom, que també optava al títol, ha caigut quan quedaven deu voltes pel final deixant el duel final en mans dels dos catalans.

Però l’estrella de la jornada i de tot el mundial és, sens dubte, el cerverí Marc Màrquez, que amb només 20 anys, 8 mesos i 22 dies, s’ha convertit en el pilot més jove de la història en proclamar-se campió de la categoria reina. I a més, ho ha fet en el seu any de debut, una fita que només havien aconseguit abans dos pilots: Umberto Masetti l’any 1950 i Kenny Roberts al 1978.

Tant Cervera com Roses han esclatat d’alegria al veure les fites dels seus conciutadans i els esperen amb ànsia per donar-los els homenatges que es mereixen.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa