El Manchester City, a la següent fase de l’FA Cup amb solvència (0-5)

El Manchester City de Pep Guardiola ja és a la quarta ronda de l’FA Cup. Els citizen han derrotat, amb golejada i molta eficència, a un West Ham que no ha estat capaç de plantar cara als homes de l’exentrenador del Barça i del Bayern de Munic (0-5). Els gols de Touré Yaya, Nordtveit en pròpia porteria, David Silva, Sergio Agüero i John Stones han permès als de l’oest d’Anglaterra classificar-se per la següent fase del torneig futbolístic més antic d’Europa i començar l’any amb bon peu, després de la victòria davant el Burnley en la vintena jornada de la Premier League.

La primera part ha estat suficient per als jugadors de Guardiola, que han dominat clarament la possessió de la pilota i han sotmès un West Ham que ha disposat únicament de dues clares ocasions de gol en el global dels noranta minuts. El tècnic de Santpedor no ha menysperat ni el rival, ni l’escenari -el London Stadium-, ni la competició i ha fet saltar al terreny de joc els seus millors homes. Amb l’única sorpresa de Pablo Zabaleta fent parella al doble pivot amb Touré Yaya  -imitant la prova de Philip Lahm al Bayern- i amb l’habitual canvi de porter per disputar els trofeus d’eliminatòria (avui Willy Caballero), el Manchester City s’ha pres molt seriosament el duel i ha decidit posar en pràctica l’estil definit i reiterat per Guardiola.

La calma, la paciència, la possessió de la pilota i la poca acceleració en la construcció han marcat una primera part dominada de principi a final pels futbolistes vestits de blau cel. Fins i tot, Pep ha esbroncat Caballero en l’única ocasió en la qual el porter argentí ha decidit enviar l’esfèrica més enllà del mig del camp, en una sortida mancada de criteri, segons l’entrenador. Amb les possessions llargues, el City ha tancat el West Ham a la seva àrea i l’ha mantingut a l’espera de les jugades d’atac visitants, a qui els ha faltat dinamisme per obrir la defensa local fins al minut 33, quan David Silva ha filtrat una preciosa pilota per a Zabaleta. L’argentí ha topat amb Ogbonna i l’àrbitre ha assenyalat el punt de penal.

Amb el gol de Touré Yaya des dels onze metres, el partit s’ha vist abocat a la clara victòria del City. Sense reacció -i sense Payet, a la banqueta-, el West Ham s’ha vist enormement superat pel Manchester City, que ha deixat sentenciada l’eliminatòria abans del descans, amb dos gols més, ambdós en contraatacs perfectes. El primer ha acabat amb el lateral local Nordtveit introduïnt la pilota al fons de la xarxa després d’una centrada mil·limetrada de Bacary Sagna; el segon, una obra d’art de David Silva, que ha tombat el porter amb un simple moviment de maluc.

La segona part no ha tingut color. Amb la mateixa dinàmica que la primera, amb possessió del City, ritme baix de circulació i sense cap intenció dels locals, els de Guardiola han aconseguit perforar la porteria d’Adrián San Miguel en dues noves oportunitats. Sergio Agüero, aprofitant un mal xut de Touré, i John Stones, rematant de cap un còrner, han segellat el pas dels skyblue a la quarta ronda de l’FA Cup. Durant aquest cap de setmana, el City coneixerà els possibles rivals.