El Lokomotiv Kuban assalta el Palau i força el cinquè partit (80-92)

El F.C. Barcelona Lassa arribava al quart partit de la sèrie amb les bones sensacions de qui porta dos partits consecutius guanyant amb claredat. El segon partit al Palau traslladava una gran pressió a un Lokomotiv Kuban que sabia que, en cas de perdre avui també, quedaria eliminat d’aquesta edició de l’Eurolliga.

El partit ha començat amb una cistella triple de Randolph, protagonista del quart amb 7 punts i 9 de valoració, contestat per un altre de Perperoglou, amb uns primers instants molt marcats per les imprecisions, fruit, probablement,de la pressió. No obstant, el Lokomotiv aconseguia les primeres diferències al marcador, gràcies al desajustos defensius de l’equip blaugrana.

Un triple, en aquest cas de Doellman al començament del segon quart, i un altre de Abrines, han donat el comandament del marcador, per primer cop al partit, a l’equip dirigit per Xavi Pascual. El quart ha estat un estira i arronsa, molt físic, en què no hi ha hagut un dominador clar. Un 2 1 de Víctor Claver a falta de 50 segons ha atorgat la diferència de 5 punts a l’equip rus amb la que ha conclòs el quart.

A la represa, el guió ha continuat sent el mateix, amb una intensitat defensiva blaugrana molt lluny de la mostrada els dos partits anteriors. L’equip entrenat per Georgios Bartzokas mostrava cada acció el seu desig de guanyar, no així l’equip català, molt pla. Només el capità, Joan Carles Navarro, donava mostres de caràcter. Àlex Abrines, però, ha pres el relleu de Navarro i, amb un parcial de 9 a 2 liderat per ell, ha empatat el partit. A falta de 15 segons pel final del quart, Navarro amb una cistella de tres punts ha posat el seu equip per davant.

A l’últim quart la intensitat ha pujat, com era de preveure. Un triple al final de la possessió d’un gran Víctor Claver era contestat per una molt bona cistella de Doellman. Era la metàfora del partit, d’anada i tornada. Un gran Singleton amartellava, el cistell del Barça i aprofitava les indecisions dels seus rivals. Un bàsquet de Randolph ha tornat a posar una diferència de 6 punts al lluminós (65-71). El 2 1 de Tomic era contestat per dos tirs lliures anotats per Delaney. Quan tot semblava perdut, una cistella inversemblant de Joan Carles Navarro faltant, 2.9 segons, igualava el marcador i enviava el partit a la pròrroga.

El temps extra ha començat amb Randolph assumint la responsabilitat, anotant 10 punts, prenent rebots i assistint els seus companys i convertint-se en el jugador més decisiu del partit. Delaney, amb 3 tirs lliures, posava el 80-92 final. Amb aquesta derrota, l’equip del carrer Arístides Maillol deixa escapar la primera possibilitat d’accedir a la Final Four de Berlín i perd l’avantatge de camp. El partit, a vida o mort, es jugarà el dimarts 26 d’abril a les 19h al Basket Hall de Krasnodar.