Món Esport
El Llamp Bolt sempre arriba a temps
  • CA

Usain Bolt va reaparèixer divendres en el míting de Londres 20 dies després de fer-se una lesió als isquiotibials i estarà als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro. La gran estrella de l’atletisme mundial va participar i guanyar els 200 metres (19.89) i ha esvaït els dubtes sobre la seva presència al Brasil. La seva recuperació ha sigut rapidíssima perquè la ruptura de fibres de grau 1 que es va fer el 2 de juliol als trials jamaicans posava en seriós risc que estigués a punt per a l’agost. Els metges especialistes van situar entre tres i quatre setmanes el temps que hauria d’estar aturat, però el Llamp de Kingston sempre arriba el primer.

El velocista, or en 100 i 200 metres i 4×100 a Pequín 2008 i Londres 2012, buscarà així un inèdit tercer triplet olímpic en terres brasileres i passar definitivament a la història com el més gran. Amb 29 anys, Bolt té en el seu poder els rècords de 100 i 200 metres, amb uns estratosfèrics 9.58 i 19.19 segons -superant els històrics 19.32 de Michael Johnson-, respectivament, marques segurament inassolibles per a una dècada a no ser que ho aconsegueixi ell mateix. Des del 2009 està imbatut, a excepció d’una sortida nul·la en els 100 del Mundial 2011.

Divendres, a la jornada de la Diamond League a Londres, Bolt va demostrar que està restablert de la lesió, però també que encara no està al seu màxim nivell. Va vèncer amb claredat, però no sobrat i amb uns 60 metres finals en què li va costar mantenir la seva coneguda velocitat sostinguda. No obstant això, és tan gran la seva superioritat en el doble hectòmetre -i té més marge d’error que en els 100- que es fa difícil pensar que se li pugui escapar l’or a Rio.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa