Món Esport
El jutge retira el passaport al propietari del Girona

L’Audiència Nacional ha retirat el passaport a l’empresari i propietari del Girona Futbol Club, Josep Delgado, i li ha imposat la prohibició de sortir de l’Estat i de comparèixer setmanalment a una comissaria o jutjat mentre determina si l’extradita o no a Polònia, país que l’acusa de formar part d’un entramat de defraudació en l’IVA. Així ho ha decidit el titular del Jutjat Central d’Instrucció número 5 de l’Audiència Nacional, Pablo Ruz, després d’escoltar el testimoni de Delgado, que avui ha negat totes les acusacions i ha mostrat la seva oposició a ser extradit. El jutge, però, s’ha avingut a practicar noves proves que segons la defensa “són importants per demostrar que la causa de Polònia no té fonament”.

Segons fonts de l’Audiència Nacional, aquestes proves consisteixen en determinar si els jutjats de Girona ja han investigat i arxivat pel seu compte els fets que Polònia imputa a Delgado. Si Ruz determina que la causa que es va seguir a Girona respon a les mateixes acusacions de les autoritats poloneses podria desestimar la petició d’extradició adduint que els fets ja han estat jutjats a l’Estat. Es tracta d’una possibilitat que el magistrat vol resoldre en els pròxims dies.

En la declaració d’aquest dimarts Delgado i la seva defensa també han negat les acusacions i s’han oposat a la seva extradició. Segons el seu advocat els fets que s’imputen a l’empresari gironí “són mentida” i no hi ha cap base sòlida que justifiqui la demanda de Polònia. Les autoritats poloneses l’acusen de formar part d’un entramat de defraudació d’IVA a través d’empreses d’aquest país, i també d’Itàlia, Alemanya i l’Estat espanyol. Amb tot, a l’Estat no té cap causa pendent per aquests fets.

9 mesos en parador desconegut

La causa contra Delgado fa temps que és coneguda a Girona. L’empresari va aparèixer el passat 23 de desembre després de nou mesos en els quals ningú- fora del seu entorn- sabia on era. Delgado va negar haver-se amagat de la justícia (malgrat que durant aquest temps hi havia hagut una ordre de cerca i captura que l’afectava) i va assegurar que estava “treballant” al Congo.

Aquesta, però, no va ser l’única sorpresa d’aquell dia ja que Delgado va negar ser el màxim accionista del Girona. Segons va explicar, el club és propietat d’una empresa radicada a la ciutat de la qual no en sap “exactament” els accionistes.Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa