Món Esport
El jutge dóna la raó al PPC i considera il·lícit l’anunci de les seleccions catalanes
  • CA

PPC i Ciutadans ja han expressat la seva satisfacció. L’anunci de la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes emès el 2006 amb motiu del partit Catalunya-Euskadi incitava a la discriminació entre menors i fomentava conductes contràries a la convivència. Així ho ha considerat el jutge encarregat del cas que ha sentenciat que l’espot tenia un caràcter polític que transcendia a l’esperit esportiu.

El jutge ha ordenat retirar l’espot “definitivament dels mitjans de comunicació” tant privats com públic al·ludint que representa un cas de “publicitat il·lícita i prohibida”. Té un “clar contingut polític limitat per la legislació” i “contradiu la legislació en matèria de protecció a la infància i la joventut”, afegeix.

La sentència arriba després que el PPC i Ciutadans van recórrer contra la decisió del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) de no prohibir l’anunci en el seu moment. Les dues formacions polítiques el van qualificar de “xenòfob” mentre el Consell Audiovisual de Catalunya, malgrat tenir “seriosos dubtes”, va permetre que es difongués.

L’espot mostrava un grup de nens vestits amb samarretes de diverses seleccions internacionals jugant a futbol. El que portava l’espanyola impedia a un altre nen, amb samarreta de la selecció catalana, incorporar-se al joc. Una veu en off deia al final: “Una nació, una selecció”. La presidenta del PP a Catalunya, Alicia Sánchez-Camacho, s’ha mostrat satisfeta per la decisió i ha volgut remarcar que l’espot tenia caràcter polític, vulnerava el dret dels menors, i era “immoral i estava fora de la legalitat”.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa