El Girona torna Segona A quaranta-nou anys després

Jornada històrica ahir a Girona. Després de quaranta-nou anys, el Girona FC amb una victòria per 1 a 0 davant el Ceuta, ha aconseguit tornar a la segona divisió A, de la qual va ser campió en la 1935/36 disputant, sense èxit, l’ascens a la màxima categoria del futbol espanyol.

Aquest consolida una bona època de l’equip català, ja que la campanya anterior ja va ascendir de tercera divisió a segona B. Va ser un gol de Migue, en temps afegit, en el minut 54, l’element que va donar la victòria als gironins, encara que hauria pogut quedar en res en una claríssima ocasió de l’equip ceutí que va disposar de més de cinc per fer aflorar els nervis en el conjunt català.

El Ceuta va dominar durant els primers vint minuts i al tram final del partit encara que no van gaudir de suficients ocasions de gol i la major part d’aquestes en els minuts finals.

Als gironins només els valia la victòria, després de l’empat sense gols registrat en el partit d’anada mentre al Ceuta li valia la victòria i l’empat a gols. Conscients d’això els jugadors del Ceuta des del xiulet inicial van jugar a esperar la seva oportunitat, que finalment que finalment va arribar però a diferència del Girona no van saber aprofitar. Al final el camp es va convertir en una festa.

Diumenge d’ascensos

Ahir també va ser un diumenge important per altres equips de futbol catalans. El Barça B va consolidar el seu ascens previst a la Segona B amb un gol de Víctor Vázquez quasi al final de la primera part en el partit contra el Barbastre. Aquest encontre també va ser el darrer de Josep Guradiola com a entrenador del Barça B, ja que avui serà presentat com a nou tècnic del primer equip.