Món Esport
El Girona anuncia la seva retirada de l’ACB per qüestions econòmiques
  • CA

No ha pogut ser. Feia setmanes que Girona esperava alguna notícia sobre el futur del primer equip de bàsquet de la ciutat. Avui, però, el Club Bàsquet Girona ha renunciat a continuar a la Lliga ACB, a causa de qüestions econòmiques, amb la qual cosa posa fi a una trajectòria de 20 anys (des de la campanya 1988-89 a la passada) en la màxima categoria del bàsquet espanyol.

Malgrat els esforços que s’han realitzat aquests dies per mirar de salvar tant si com no l’equip, la difícil situació econòmica per la qual travessa l’entitat ha estat un escull insalvable, tal com ha reconegut el portaveu del consell d’administració, Santi Sardà. “El Bàsquet Girona no s’inscriurà en l’ACB i no competirem aquest any al màxim nivell com teníem previst. Hem d’agrair a tots els que han fet l’esforç d’ajudar-nos. Hem fet tot el que hem pogut”, ha explicat.

L’ACB havia fixat per avui la data límit perquè l’entitat gironina presentés un pla de viabilitat per al seu projecte. Pròximament es dissoldrà la Societat Anònima Esportiva i el club continuarà amb el bàsquet de base.
El Club Bàsquet Girona militava a l’ACB des del 1987, quan la lliga va ampliar-se de 16 a 24 equips. Tot i perdre la categoria el mateix any de l’estrena, va continuar-hi perquè va adquirir la plaça del Granollers. Durant aquest període a l’elit del bàsquet estatal ha aconseguit dues lligues catalanes (1997 i 2007), una Copa de la FIBA (2007) i un subcampionat de la Copa ULEB (2008). Curiosament, els seus millors anys han estat els últims, amb l’arribada de l’empresa Akasvayu. La retirada del patrocini, però, ha estat demolidora.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa