Món Esport
El futbol femení inaugura els Jocs Olímpics amb victòries de les favorites
  • CA

Les dones han estat les grans protagonistes de la jornada inaugural dels Jocs Olímpics de Rio de Janeiro 2016. El futbol femení, marcat clarament pel favoritisme de les locals -el Brasil- i per les capacitats de les seleccions alemanya i nordamericana, aquesta darrera, proclamada campiona del món, ha deixat grans sensacions en els primers duels col·lectius de les Olimpíades.

 

La selecció brasilera, l’anfitriona, ha començat el seu recorregut cap a una medalla d’or encara inèdita amb una victòria clara davant la Xina (3-0), aquest dimecres a la nit. Els gols de la canarinha han estat anotats per la defensa Mônica -a la sortida d’un còrner-, la nova davantera del Barça, Andressa Alves, i la golejadora del París St.Germain, Cristiane. Amb el recolzament de la seva afició, el Brasil ha tingut un clar domini del joc i s’ha col·locat, amb els tres punts i els tres gols, com a líder del Grup E.

 

Qui també ha guanyat ha estat la selecció sueca, en el partit inaugural, i ho ha fet per un gol a zero sobre Sudàfrica. Un gol de Nilla Fischer, després d’un error de la portera Roxenne Barker, ha valgut per a que les sueques aconseguissin tres punts molt importants. Un gol de Jannine Beckie en el primer minut de partit i un altre de Christine Sinclair mancant-ne deu pel final han donat la victòria al Canadà davant Austràlia (2-0), mentre que França ha golejat Colòmbia (4-0) amb gols de Carolina Arias, Eugenie Le Sommer, Camille Abily i Amel Majri.

 

Dues de les favorites, Alemanya i Estats Units, també han aconseguit victòries còmodes. Alemanya ha golejat escandalosament Zimbabwe per 1-6, amb dos gols de Melanie Behringer, mentre que les nordamericanes, liderades per Alex Morgan i Carli Lloyd, han vençut 2-0 a Nova Zelanda, precisament amb gols anotats per les dues guies de la selecció campiona del món.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa