Món Esport
El fitxatge més car de la història del futbol, de 100 MEUR, és del Madrid… i no és Cristiano
  • CA

El fitxatge del davanter gal·lès Gareth Bale, que va arribar l’agost del 2013 procedent del Tottenham, li va costar al Reial Madrid un total de 99.734.542 euros, l’últim termini dels quals encara està per abonar, segons es desprèn de l’acord entre els dos clubs filtrat a Internet per ‘Football Leaks’. El contracte, signat el 31 d’agost del 2013, pel president del Tottenham, Daniel Levy, i el director general del Reial Madrid, José Ángel Sánchez, té sis pàgines i un total de 21 punts.

Segons el document, el cost d’aquell traspàs es va fixar oficialment en 91.589.842 euros. L’acord estableix que aquesta fos la quantitat que el Reial Madrid comunicaria a la premsa, mentre que el Tottenham tindria prohibit revelar cap aspecte econòmic de l’operació. Tot i això, el preu real del traspàs del gal·lès va pujar en més de vuit milions a causa de la fórmula de pagament elegida pel Reial Madrid, un pagament en quatre terminis, l’últim amb data límit del pròxim 24 de juliol del 2016.

Entre aquestes clàusules, destaca el dret de tempteig que es reserva el Tottenham si Bale torna a la Premier abans del 2019; el compromís del Reial Madrid de supervisar que Bale no faci cap comentari despectiu sobre el Tottenham; i la renúncia del Reial Madrid a cobrar la quantitat restant del traspàs de Rafael van der Vaart, una xifra que no reflecteix el document. Així, el gal·lès es converteix en el fitxatge més car de la història del futbol.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa