Malgrat l’abismal diferència de punts que ha distanciat el Barça de l’Espanyol durant tota la temporada, els tres partits que han protagonitzat blaugranes i blanc-i-blaus enguany han estat molt igualats. El primer xoc entre els dos equips de la capital catalana va acabar amb un agònic 1-2 a Montjuïc, era la primera volta de la lliga i el Barça es començava a fer fort. Més endavant, en els quarts de final de la Copa del Rei, el Barça es va desfer de l’Espanyol després d’empatar a zero en el partit d’anada i guanyar al Camp Nou 3-2 en un partit tens i gens còmode pel conjunt de Guardiola.

I és que la rivalitat entre culés i pericos és intrínseca al moment de forma que travessen tots dos equips i el derbi d’aquest cap de setmana sembla que en serà una nova mostra. Fins el moment, la prèvia al partit de dissabte havia estat anormalment tranquil•la, fins i tot, l’expresident de la Generalitat, Pascual Maragall, se les ha empescat perquè Joan Laporta i Sánchez Llibre reprenguin relacions des del cas Saviola, en un esmorzar previ a l’encontre amb motiu de la lluita contra l’Alzehimer.

Avui, però, s’ha tornat a tensar la corda. El president blaugrana ha retret al seu homòleg de l’Espanyol que sempre s’hagi negat a fer el dinar de directives. Laporta ha assegurat que a Sánchez Llibre “ja li va bé de cara a la seva afició per fer antibarcelonisme”. La negativa de cedir Saviola a l’Espanyol l’agost del 2005 va ser l’inici del divorci entre Laporta i Sánchez Llibre i el president blaugrana s’ha encarregat de recordar-ho.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa