Món Esport
El culer declara la guerra a la UEFA
  • CA

Com si estiguéssim en temps pretèrits, quan el franquisme prohibia les llibertats a Catalunya i el Camp Nou era el paraigües sota el qual els seguidors catalans del Barça es revelaven, avui el culer ha tornat a exercir l’altaveu que és l’estadi per protestar sense matisos contra la UEFA i les seves normes d’un altre segle. Ja ho havia fet en alguna ocasió anterior la temporada passada, però no de la manera general i molt sonora d’aquest vespre nit. Potser perquè la Diada encara està calenta o perquè, simplement, la gent blaugrana ha dit prou.

Així que l’aficionat barcelonista ha dispensat una xiulada monumental a l’himne de la Champions, tant la cançó prèvia com la més coneguda, ja amb tots els jugadors sobre el terreny de joc. El partit extrafutbolístic s’havia modulat a partir de la campanya “UEFA, we Love our symbols. #respect”, dirigida per Òmnium Cultural, l’ANC i les plataformes Drets i ProSeleccions Esportives Catalanes, que a més han repartit 30.000 estelades. No és d’estranyar, doncs, que s’hagin vist més banderes independentistes que mai, i pancartes inequívoques  de benvinguda als escocesos com “Welcome to Catalonia”. Tot això trufat amb crits d’independència, aquest cop no només al minut 17.14 segons sinó també al començar el matx.

 

A la llotja, la consellera de la Presidència Neus Munté, que ha presidit el debut europeu del Barça, somreia. Més amunt el delegat de la UEFA no li devia fer tanta gràcia. El culer no s’arronsa amb les multes que l’organisme continental li ha fet pagar al club, i reclama la seva llibertat per onejar una bandera que no va contra ningú i que reivindica un sentiment ben ampli actualment a Catalunya. Com sempre, el Camp Nou aixeca la veu al compàs majoritari del país. Ha passat tota la vida, des d’inicis del segle XX, als pocs anys de ser fundada l’entitat, fins als dies històrics que estem vivint.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa