Món Esport
El ‘Corriere Dello Sport’ assegura que Berlusconi ha venut el Milan
  • CA

Silvio Berlusconi ha arribat a un acord amb un grup empresarial xinès per vendre el Milan a un preu final de 700 milions d’euros, segons ha informat aquest dimecres el Corriere Dello Sport. Després de negociar -i gairebé tancar- la venda del 45% del paquet accionarial a l’empresari tailandès Bee Taechaubol, el polític ha acabat cedint davant una oferta irrefusable provinent de la Xina: 700 milions pel 100% de les accions.

Val a dir, però, que la venda no és oficial encara. Fonts provinents del club llombard han confirmat a El Món que “les negociacions es mantenen des de fa temps”, però que encara no hi ha acord. “No sabem com acabarà”, diuen.

El passat 20 de febrer del 2016 es van complir 30 anys de l’adquisició de l’AC Milan per part de Silvio Berlusconi. L’empresari i polític italià es feia amb un club a la deriva i el rescatava d’una època negra en els apartats esportiu i econòmic. Després d’un esforç titànic per reestablir les finances d’una entitat pràcticament ensorrada, Berlusconi va posar les bases per a la construcció d’un dels equips més admirats de la història del futbol.

Amb el fitxatge d’Arrigo Sacchi com entrenador i de jugadors com Franco Baresi, Donadoni, Ruud Gullit, Frank Rijkaard, Marco Van Basten o Carlo Ancelotti, el Milan va aconseguir meravellar el món de l’esport, amb la consecució de dues Copes d’Europa (1989 i 1990); una dinàmica que va saber mantenir Fabio Capello en agafar l’equip el 1991. Des de l’arribada de Berlusconi, el Milan ha aixecat cinc de les set Copes d’Europa de la seva història. A banda de les dues de Sacchi, una amb Capello (1994) i dues amb l’exmigcampista rossonero Ancelotti (2003 i 2007). 

L’últim gran trofeu continental, la Champions League del 2007 a Atenes, va marcar un punt d’inflexió en el transcurs de la història milanista. Fou el darrer títol d’Ancelotti com a tècnic i l’inici d’una altra etapa fosca de l’entitat. Amb només un Scudetto (2011) i una Supercoppa italiana (2011), els últims deu anys a San Siro han estat per oblidar. Berlusconi ha perdut la paciència amb tots els entrenadors -des d’Ancelotti, només Allegri ha durat més d’un any- i Adriano Galliani, el director general, s’ha perpetrat a la cadira tot i cometre greus errades de gestió.

Ara, quan es compleixen 30 anys de la compra i la transformació del club, Silvio Berlusconi pretén desfer-se’n. Els xinesos volen aterrar a Milà per tornar a fer de l’AC Milan un equip triomfant.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa