El Consell Català de l’Esport diu que l’oficialitat de les seleccions “no és una dèria del Govern”

Els organitzadors fan una crida a participar dissabte en la diada per reivindicar la "normalitat" dels equips esportius nacionals

Mataró acollirà dissabte el Dia de les Seleccions Catalanes. El director del Consell Català de l’Esport, Carles Macian, ha explicat que serà una jornada de reivindicació de la “normalitat” perquè els esportistes catalans “puguin competir allà on tinguin capacitat de fer-ho i en un pla d’igualtat”. Així mateix, ha comentat que l’esport ha de ser també un “motor de canvi i progrés nacional” i que el reconeixement de les seleccions catalanes “no és una dèria del Govern“, sinó que és també una aposta de la societat civil, ha indicat durant la presentació de l’esdeveniment.

La Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes, organitzadora dels actes, ha fet una crida a la participació de la ciutadania en aquesta diada que arriba a la quarta edició. El vicepresident de l’entitat, Sergi Blàzquez, ha afirmat que la jornada ha de fer gaudir la gent de l’esport, però també ha de ser “un clam” pel reconeixement de l’oficialitat de les seleccions catalanes.

Durant la jornada es disputaran partits internacionals de waterpolo, volei platja, handbol, tennis taula i icestock. Hi haurà exhibicions d’una vintena de diferents disciplines esportives i també esports participatius pels nens. El programa d’actes es completa amb un correfoc al parc central de Mataró, un duel entre els campions de trial Toni Bou i Adam Raga i un concert dels grups Lax’n’Busto i Elèctrica Dharma.

En l’àmbit esportiu destaquen els enfrontaments Catalunya-Austràlia de waterpolo i Catalunya-Egipte d’handbol. No obstant, la llista de convocats de la secció d’handbol està molt condicionada, segons ha reconegut el mateix seleccionador, Manuel Montoya. Hi haurà jugadors de primer nivell que no hi podran ser per lesió, vacances, compromisos amb la selecció estatal o la negativa dels seus clubs a cedir-los.

Més informació

Nou comentari