El Congrés dóna suport als Jocs Mediterranis de Tarragona del 2017

La cambra aprova una declaració institucional consensuada per tots els grups parlamentaris

El Congrés dels Diputats ha donat suport explícit aquest dimarts als Jocs Mediterranis de Tarragona per al 2017 a través de l’aprovació per unanimitat d’una declaració institucional. El text posa en valor la importància de Tarragona 2017 com a esdeveniment esportiu de concòrdia i unitat al Mediterrani i insta “totes les administracions públiques, i en especial el Govern d’Espanya, a dur a terme les accions necessàries de caràcter econòmic i administratiu que garanteixin l’èxit dels Jocs Mediterranis i reforcin la projecció internacional del país”.

Cal destacar que en la present legislatura tan sols s’havia aprovat una única declaració institucional al Congrés. Va tenir lloc el mes de setembre, en suport al procés de pau a Colòmbia. A més, l’octubre de 2013 el Parlament de Catalunya també va aprovar per unanimitat una moció per reafirmar el compromís de la Generalitat i la resta de forces polítiques amb el projectes dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017.

L’alcalde de Tarragona i president del Comitè Organitzador dels Jocs Mediterranis, Josep Fèlix Ballesteros, ha agraït la declaració de suport, que “donarà una forta empenta perquè siguin un èxit”. 

D’altra banda, el president del Comitè Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco, ha agraït el gest del Congrés vers els Jocs Mediterranis i ha definit aquesta declaració institucional com “un nou impuls cap a l’èxit de Tarragona 2017”.

Nou comentari