Món Esport
El conflicte entre el Barça i la UEFA per les estelades, a ‘Errors en blau i grana’
  • CA

El periodista d’El Món Adrià Soldevila i l’historiador Abraham Giraldés presenten aquest dijous 17 de març Errors en blau i grana (19:30 a La Casa del Llibre), un llibre que despulla el Barça i explica els desencerts del club al llarg de la seva història. Des del 1952 fins fa només uns mesos, ja que l’obra és de pura actualitat, i repassa tant fets històrics com ben recents, com podria ser el cas FIFA o la sanció de la UEFA per les estelades.

Precisament Soldevila -responsable d’Esports a El Món- i Giraldés li donen força protagonista a aquesta darrera polèmica, en el capítol Les estelades, un conflicte social. S’hi explica els detalls de la “croada de la UEFA contra el FC Barcelona” arran de l’exhibició de banderes independentsites en la final de la Champions de Berlín (6 de juny de 2015), i la posterior gestió per part de la directiva, encapçalada pel vicepresident institucional del club, Carles Vilarrubí.

El cas va arribar també en la campanya electoral de l’estiu, després que el Barça aconseguís el seu segon Triplet, ja que el candidat a la reelecció, i actual president del club, Josep maria Bartomeu, va manifestar obertament la seva indignació per la sanció de la UEFA, tal i com recorden i amplien Soldevila i Giraldés en aquest llibre.

D’altra banda, Errors en blau i grana també repassa moments històrics, alguns força desconeguts, com per què el mite Kubala va voler marxar del Barça el 1956, qui van ser els morenos, o el misteri que envolta la mort del lateral blaugrana Julio César Benítez.

També s’hi repassen le victòries electorals i el mandat de Josep Lluís Núñez, la crisi entre Joan Laporta i Sandro Rosell, la moció de censura del 2008, la relació entre els directius del club amb Qatar, l’època de Josep Guardiola a la banqueta, o la polèmica del fitxatge de Neymar.

El llibre es presenta aquest dijous 17 de març a La Casa del Llibre (Passeig de Gràcia 62), a partir de les 19:30, amb Frederic Porta, autor del pròleg, i Soldevila i Giraldés.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa