Món Esport
El COI valida el projecte Pirineus-Barcelona 2030
  • CA

El Comitè Olímpic Internacional (COI) dona llum verda a Pirineus-Barcelona perquè comenci a treballar en una proposta concreta per organitzar uns Jocs d’Hivern l’any 2030. La seva postura s’ha donat a conèixer aquest dilluns a la matinada de dilluns en una reunió celebrada en el marc dels Jocs Olímpics de la Joventut. El consultor del COI, Gilbert Felli, ha presentat l’informe que ha elaborat a partir de la seva visita de tres dies a Catalunya, ara fa tot just un mes. L’aval d’aquest organisme fa possible el pas a la següent fase, que consisteix a formalitzar la precandidatura un cop s’ha constatat que el territori té les infraestructures necessàries per poder acollir l’esdeveniment.

 

El consultor i antic director executiu dels Jocs Olímpics, Gilbert Felli, s’ha reunit a Buenos Aires amb el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, i el president del COE, Alejandro Blanco, per explicar-los de primera mà que el COI dona l’aval tècnic a Pirineus-Barcelona perquè treballi en una candidatura per als Jocs d’Hivern de l’any 2030. A la trobada, emmarcada en la celebració dels Jocs Olímpics de la Joventut, Felli ha estat acompanyat pel vicepresident del COI, Juan Antonio Samaranch, i el director adjunt de l’organisme, Pere Miró.

 

L’informe favorable presentat pel consultor del COI arriba tot just un mes després del seu desplaçament a Catalunya per conèixer, en una visita de tres dies, quins són els actius amb què compta el territori de cara a poder acollir un esdeveniment d’aquest tipus. El seu aval ve motivat, precisament, pels nous criteris de l’organisme, els quals prioritzen aquelles candidatures que pràcticament ja disposin de les infraestructures necessàries per poder organitzar els Jocs amb l’objectiu d’evitar “una despesa extraordinària”, segons va dir Felli durant la seva visita a l’estació de la Molina (Cerdanya), el 5 de setembre passat.

 

El vistiplau del COI permet al territori començar a treballar en la proposta operativa concreta sobre l’organització dels Jocs d’Hivern, ja que l’aval de l’organisme suposa a Pirineus-Barcelona passar a la següent fase en la qual es formalitzarà la precandidatura.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa