“Sortiu i disfruteu”, els diria Johan Cruyff als seus jugadors aquest dissabte al vespre. El clàssic és el partit més especial pel Barça, pels seus aficionats, pels seus jugadors i pels seus tècnics, com també ho és pel Reial Madrid, tot i que aquesta vegada el duel de l’èpica prèvia se l’enduen els blaugrana.

El recent traspàs de l’exjugador i tècnic barcelonista fa que el partit entre els enemics històrics prengui un caire de llegenda que pocs clàssics han tingut. Cruyff ho va ser tot pel Barça, va inventar i consolidar una filosofia de joc encara avui vigent i va transformar la dinàmica de derrotes i pessimisme per entrar en una nova dimensió de victòries i felicitat.

Gràcies a ell, el Barça afronta aquest dissabte el clàssic més seguit del futbol mundial preparat per deixar a 13 punts l’etern rival i descavalcar-lo de la lluita per la Lliga. Si res no es torça, serà la catorzena Lliga des de l’arribada, el 1988 (28 anys), de Johan a la banqueta. En els 60 anys anteriors, des que es creés la competició del 1928, el club català només n’havia pogut aixecar deu.

Per això la sortida al camp posarà la “gallina de piel”, amb un mosaic format per 90.000 cartolines i el lema ‘Gràcies Johan’, que s’anirà repetint en els gols -si n’hi ha- i en el minut 14, el dorsal que va lluir Cruyff a l’Ajax i a la selecció holandesa.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa