El City venç sense brillar i obté provisionalment el liderat (1-2)
Agüero i Nolito celebren el primer gol del City davant el Burnley | EFE

El Manchester City ha recuperat, almenys fins aquest vespre, en el liderat de la Premier League, després de vèncer sense brillantor un Burnley que no li ha posat les coses gens fàcils. El conjunt de Pep Guardiola ha aconseguit una victòria treballada i mínimament afortunada amb dos gols de murri de l’argentí Sergio Agüero que li han facilitat una remuntada complicada en un camp on la majoria d’equips anglesos pateixen per gratar punts (1-2).

Dels vuit partits fins ara disputats a Turf Moor, només l’Arsenal, el Swansea City i ara el Manchester City han aconseguit guanyar. Ni el Liverpool, ni l’Everton, ni el Watford, ni el Hull City, ni el Crystal Palace han sabut què és sumar tres punts al camp del Burnley, un conjunt dur, guerrer i molt competitiu que sap aprofitar la seva qualitat de local per consolidar-se a la meitat de la taula classificatòria.

L’equip de Guardiola ha començat amb mal peu l’enfrontament i, sense gairebé haver pogut respirar, ha encaixat el gol local, obra de Dean Marney, abans del primer quart d’hora de joc. El migcampista ha aprofitat un mal refús de la defensa citizen per engaltar una volea forta i col·locada des de la frontal de l’àrea, en un xut impossible per a Claudio Bravo. El porter xilè s’ha acabat convertint en un dels homes clau del partit, amb dues intervencions decisives en el temps afegit, que han evitat l’empat local i que l’han fet reivindicar-se després de les dures crítiques rebudes durant les darreres setmanes.

Abans del descans i en un còrner ple d’imprecisions, Agüero ha aprofitat una pilota morta dins l’àrea petita per posar la punta de la bota i empatar un duel igualat i rocós per a un City que no aconseguia dominar i mantenir una alta possessió de pilota. D’aquesta manera, els de Manchester marxaven al descans amb la possibilitat de començar de zero a la segona part i definir les línies mestres del joc per acabar vencent.

El Manchester City ho ha intentat, però la pressió, la contundència i l’empenta dels homes dirigits per Sean Dyche han impedit que els de Guardiola se sentissin còmodes a la gespa. Les imprecisions i l’obligació de trenar jugades ràpides en transicions plenes de velocitat no han ajudat a il·luminar el camí dels citizen. Tot i això, una altra acció plena de fortuna, amb diversos rebots i errades de la defensa local, altre cop el Kun Agüero ha sabut posicionar-se al lloc adient per empènyer una centrada arran de terra de Fernandinho.

Amb el City liderant el marcador i amb trenta minuts encara per jugar-se, el Burnley ha intentat avançar línes i crear perill sobre la porteria de Bravo, però l’exblaugrana ha estat encertat en el global d’intervencions en les quals ha hagut de participar. Sobretot les dues darreres, amb dues pilotes penjades a l’àrea que ha estat capaç d’atrapar.