El City de Guardiola, a les semifinals de l’FA Cup (0-2)

El Manchester City serà a Wembley el cap de setmana del 22 i 23 d’abril. Per aquelles dates es disputaran, al mític estadi londinenc, les semifinals de l’FA Cup, una ronda per a la qual l’equip de Pep Guardiola s’ha classificat aquest dissabte, després de vèncer el Middlesbrough (0-2) al Riverside Stadium, en un monòleg del conjunt skyblue.

Domini abassegador i un munt d’ocasions de gol per al City. Els del Greater Manchester no han reservat forces per al partit de Lliga de Campions del proper dimecres a Mònaco i han volgut assegurar la classificació per a les semifinals de la copa d’Angalterra amb una alineació ofensiva i plena d’imprescindibles. Guardiola no ha volgut donar cap opció a un Middlesbrough desbordat per les arribades del City i ha format amb Sterling, De Bruyne, Silva, Sané i el Kun Agüero, tots cinc a l’onze inicial, conscient que una petita relliscada els podia deixar fora d’un títol important.

Però l’equip del tècnic de Santpedor ha estat pràcticament impecable. Amb un control absolut de la pilota i generant una gran quantitat d’ocasions de gol, el City no ha permès el Middlesbrough sortir del seu propi camp. I ràpidament ha posat fil a l’agulla. En el minut 2, sense deixar respirar el conjunt local i deixant clara la seva intenció, David Silva ha fet el primer gol dels visitants en una acció col·lectiva brillant, signada per Touré Yaya, Pablo Zabaleta i el futbolista d’Arguineguín.

Els citizen han pogut sentenciar l’eliminatòria abans del descans, després de disposar d’una infinitat d’oportunitats, però no ho ha pogut fer fins ben entrada la segona part. La passivitat i la condescendència de la defensa local ha facilitat la vida als futbolistes del Manchester City, que han aprofitat els espais per posar en perill la porteria de Brad Guzan, el millor jugador del Middlesbrough aquest dissabte. Sané, Sterling, Silva, De Bruyne i Agüero han pogut golejar el Boro, però entre la poca punteria i les intervencions del porter nordamericà s’han hagut de conformar amb només un gol més, obra del davanter argentí.

Després d’aquest bon partit, el Manchester City ha segellat la seva classificació per a les semifinals de l’FA Cup, en una darrera eliminatòria que es disputarà en terreny neutral, Wembley. La darrera vegada que Pep Guardiola va trepitjar l’estadi londinenc ho va fer per aixecar la quarta Champions League amb el Barça.