Món Esport
El campionat de MotoGP torna amb Lorenzo com a favorit
  • CA

El circuit de Losail, a Qatar, és l’escenari de la primera cursa oficial de MotoGP de la temporada 2016, un any que es presenta, ja d’entrada, amb uns nivells d’emoció força més alts que en els anteriors tornejos. La batalla entre Márquez i Rossi no ha cessat durant el llarg descans i s’intueix croenta en aquest nou curs, que comença aquest dissabte amb la ronda de classificació per a la cursa de diumenge (17:55 hores).

Jorge Lorenzo, que l’any passat va aixecar el seu tercer títol a la màxima categoria, pretén reeditar el bon campionat realitzat el 2015 i aprofitar la lluita entre Márquez i Rossi per sortir-ne beneficiat. De fet, el pilot mallorquí ha estat el més ràpid i el que ha obtingut millors sensacions en els test de pretemporada, a Sepang i Losail, on ha rodat a un ritme altíssim.

Marc Márquez, per part seva, no ha començat amb bones impressions. La moto no ha respost com s’esperava i, sota certs problemes en l’acceleració, no ha acabat la pretemporada tan content com pretenia. Tot i això, el de Cervera segueix essent un dels candidats al títol de campió del món, juntament amb Valentino Rossi.

L’italià, de 37 anys, va deixar escapar una oportunitat única la temporada passada, on va demostrar que l’edat no és un impediment per continuar competint al més alt nivell d’exigència. La seva guerra amb Márquez, però, el va perjudicar i va acabar cedint un campionat que hagués estat injust. Rossi, per part seva, ha renovat recentment el seu contracte amb Yamaha, amb qui seguirà corrent fins el final de la temporada 2017.

Pel que fa la resta de pilots catalans, els germans Aleix i Pol Espargaró lluitaran per seguir ascendint en la taula classificatòria, amb molt bons temps realitzats en les sessions preparatòries. Maverick Viñales afronta la seva segona temporada a MotoGP amb números gairebé brillants. Durant els entrenaments a Losail, el de Figueres ha estat per davant de Dani Pedrosa, que amb la seva Repsol Honda no acaba de sentir-se preparat per assaltar el títol. Tito Rabat, amb la seva divuitena posició als entrenaments, seguirà caminant pacientment en la recerca de bons resultats.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa