Món Esport
El Camp Nou rendeix tribut a Xavi
  • CA

Xavi, de 35 anys, ja és història del Camp Nou. No del Barça, perquè encara li queden dos partits, dues finals per marxar encara amb un palmarès més espectacular, però aquest vespre la gent blaugrana ha dit adéu a algú que tothom s’ha estimat. Pel seu futbol, únic, com per la seva conducta immaculada durant 17 anys al primer equip, 24 al club. Un mite en majúscules.

Com era de preveure, a les acaballes, al minut 87 ha estat substituït. El públic s’ha posat en peu i li ha dedicat una llarga ovació, amb crits de “Xavi, Xavi”. El vallesà s’ha abraçat amb diversos companys i ha deixat per últim a Iniesta amb qui s’ha fos amb una encaixada especial, donant-li el braçal, com qui li dóna el testimoni per comandar el vestidor. El manxec, de 31 anys, serà el primer capità la temporada que ve.

Un mosaic i una tela gegant amb la imatge de Xavi ha amenitzat l’inici del partit, que ha acabat en empat a 2 (2 gols més de Messi) contra el Dépor. Era el de menys. Era el dia de Xavi. Bé, i també del Dépor, que amb el punt sumat salva la categoria.

A l’acabar, Xavi ha aixecat el títol de Lliga, s’ha passat un vídeo de la seva trajectòria i ha agafat el micro Luis Enrique per agrair el suport de tothom i citar l’afició per celebrar la Champions d’aquí 15 dies. Després, el torn d’Iniesta: “Estem de sort. Hem compartit aquest dia amb un jugador únic pel club i pel futbol. Gràcies per tot, per tant, i per tants anys d’ensenyances”. Aquí Xavi s’ha trencat.

Sempre serè, amb les emocions controlades, el terrassenc ha agafat la paraula i no ha pogut començar. Plorant a llàgrima viva. Masses coses juntes després de tants anys. “M’heu fet l’home més feliç avui i durant aquestes 17 temporades. Gràcies per tot!”, ha afirmat amb la veu entretallada. “Som el millor club del món diguin el que diguin!”, ha afegit. Els seus pares, a la llotja, i la seva dona, a peu de camp, no podien reprimir els sentiments.

I quedava el millor: una volta al Camp Nou en solitari, cosa que gairebé no ha fet ningú, de pell de gallina.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa