El barcelonisme respira definitivament aires electorals. L’equip de Guardiola ha aixecat un nou títol, la Lliga, més treballada que mai, i ara, tota la tensió viscuda al terreny de joc es desplaça als despatxos. Set precandidats, set programes i, a priori, set visions diferents d’entendre el club i de treballar per ell. Però Sandro Rosell, Marc Ingla, Jaume Ferrer, Santiago Salvat, Jaume Guixà, Agustí Benedito i Alexis Plaza també hauran de suar la samarreta blaugrana durant els pròxims vint-i-set dies per assaltar la preuada plaça que deixarà vacant Joan Laporta el 13 de juny.

I és que el passat 30 d’abril, Josep Cubells i Joan Oliver, secretari i director general corporatiu respectivament de la junta de Laporta, anunciaven el calendari previst fins el dia dels comicis. Un anunci no exempt de polèmica. Alguns candidats van denunciar llavors que Laporta no permetés coincidir cap dia de campanya amb un partit al Camp Nou, fet que van interpretar com una limitació de la participació i la recollida de signatures. Però no ha estat ni serà l’únic punt de fricció en una cursa electoral amb més rivalitat que mai i en la qual no es descarten sorpreses. Ara per ara, sembla que l’únic factor estable són les dates en les quals els precandidats ja tenen la vista posada:

Del 16 al 21 de maig s’exposarà el cens electoral i s’obrirà el termini per fer les pertinents reclamacions. La constitució de la junta electoral i la mesa ja hauran estat confirmades el cap de setmana anterior.

-El 24 de maig es resoldran les reclamacions i s’aprovarà de manera definitiva el cens electoral.

El 25 de maig és el darrer dia perquè aquells membres de la junta directiva actual que vulguin presentar-se amb alguna candidatura presentin la seva dimissió.

-Del 17 de maig a l’1 de juny
es presentaran les candidatures i podran començar a recollir el mínim de 2.095 signatures que fan falta per poder passar el tall. En aquest sentit el club s’ha compromès a entregar les paperetes en un termini de 36 hores.

-El 3 de juny es proclamaran de manera oficial les candidatures.

-El 4 de juny començarà la campanya electoral fins el dia 11.

-El 12 de juny serà el dia de reflexió per als socis.

-El dia 13
de juny tindran lloc les eleccions.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa