Les eleccions del 18 de juliol de 2015 van legitimar Josep Maria Bartomeu per estar sis anys més com a president del Futbol Club Barcelona. El triplet, el trident i el Nou Camp Nou van ser els tres pals de paller de la candidatura continuista, enfrontant-se al sancta sanctorum de Laporta, l’altre favorit: Cruyff, Masia, Catalunya i Unicef. El trident de propostes de Bartomeu va esfondrar els pilars de Laporta, que va marxar del Camp Nou exclamant un “no surrender” (“no ens rendirem”) que deixa oberta la possibilitat de tornar a presentar-se a les eleccions vinents.

 

Un any més tard, el Barça ha guanyat quatre títols més i la gestió del president s’ha dedicat, voluntàriament o no, a utilitzar i explotar cavalls de batalla de Laporta a les passades eleccions. Des de noms propis a conceptes claus, Bartomeu ha tret pit de factors utilitzats i patrimonialitzats per l’expresident a la campanya electoral.

 

Un d’ells és Abidal, director esportiu de l’hipotètic Barça de Laporta. Ara el francès és un dels grans col·laboradors de la Fundació FC Barcelona i com ell mateix va reconèixer “aviat” entrarà a formar part del club blaugrana. “Col·laborem als campus i a mig termini entraré a treballar al club”. No és l’únic nom propi que s’ha apropat al club després dels comicis. Audie Norris, que també anava a la candidatura de l’advocat, és un habitual a la llotja del Palau Blaugrana.

 

Un altre dels conceptes clau dels quals s’ha apropiat Bartomeu és l‘aliança amb Unicef“Vull agraïr-li a Laporta la iniciativa i a Rosell i la Fundació el suport”, va assegurar Bartomeu el passat mes de febrer, a la presentació del nou contracte, que amplia la donació a dos milions d’euros anuals fins el 2020. L’acord es va presentar amb honors d’estat, a la llotja del Camp Nou, convidant Anthony Lake, director executiu de l’ONG.

 

“També estic a favor de Catalunya”, li recordava Bartomeu a Laporta al darrer debat electoral. Si Laporta sempre s’ha significat obertament a favor de la independència del país, Bartomeu ha esgrimit que quan ets president del club blaugrana “no es pot fer política”. Però als darrers temps s’ha vinculat al Barça amb el procés i Bartomeu sempre ha assistit a les manifestacions independentistes de l’11-S. La posició del club, insuficient per alguns, ha enervat Madrid, que considera una falta de respecte la tradició catalanista del Barça, “l’exercit desarmat de Catalunya”, en paraules de Manolo Vázquez Montalbán.

 

El darrer cavall de batalla laportista al qual ha pujat Bartomeu és Jorge Mendes. El ‘super agent’ té una bona relació amb Laporta i feia 13 anys que no feia negocis al Camp Nou. El darrer jugador que va col·locar a les oficines del club va ser Rafa Márquez. Ara torna a entrar l’entitat catalana, a través d’André Gomes. L’operació del portuguès i el fitxatge d’Alcácer han teixit una gran relació entre la directiva blaugrana i el tàndem ‘Lim-Mendes’ que controla el club valencià. Mostra d’això és que, quan Munir El Haddadi tenia pactada la cessió al Celta, el Barça hi va intercedir per enviar el davanter al València i mantenir una excel·lent relació creada aquest estiu. Un vincle fructífer i amb el qual Bartomeu envia un altre míssil de flotació a la línia laportista.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa