El Barça ha ofert un gran espectacle al Camp Nou i ha donat una lliçó magistral al Bayern (4-0), en l’anada dels quarts de final de la Champions. Els blaugranes han trepitjat els alemanys amb un joc trepidant i una pressió asfixiant. Amb quatre gols a la primera part, els catalans n’ha tingut suficient part per fulminar els bavaresos.

Henry ja va donar el primer avís en el minut 6 i va trencar la dèbil defensa en línia del Bayern. No obstant, Messi va ser l’encarregat d’obrir el marcador, amb un xut arran de pal que va batre per sota el porter Hans Jörg Butt, després d’una gran passada d’Eto’o.

Cinc minuts després, amb un intercanvi de papers, l’argentí enviava una pilota al camerunès, que la va rebre en línia i va aconseguir la segona diana. Al cap de pocs instants, l’àrbitre no va assenyalar un penal de manual a l’argentí i Guardiola va ser expulsat per protestar per la decisió.

No obstant, el Barça va tornar a marcar la diferència en el tram final de la primera part. En el minut 38, Henry va fer una jugada per la banda i en la passada de mort va trobar Messi, que va xutar ras per marcar el tercer gol. Instants després, el francès va aprofitar un rebot, arran d’un cop de colze de Van Bommel a Messi, per marcar el 4 a 0.

En la segona meitat, els alemanys van avançar posicions amb el propòsit de guanyar presència en atac, però de seguida van témer encaixar una golejada encara pitjor i van optar per retrodecir de nou. Així va ser com els bavaresos van entregar el partit al Barça, que va donar per bo el resultat.

La golejada situa els catalans amb un peu i mig a les semifinals de la Champions, malgrat que encara han de jugar la tornada de l’eliminatòria a Munic. En la penúltima fase el Barça podria enfrontar-se al Liverpool o al Chelsea, que ha guanyat 1 a 3 als primers.