Món Esport
El Barça traspassa Oleguer a l’Ajax per tres milions d’euros i dos de variables
  • CA

Oleguer Presas ja ha abandonat la concentració del Barça a Escòcia i en les pròximes hores es convertirà en nou jugador de l’Ajax d’Àmsterdam. El conjunt holandès pagarà un màxim de 5,25 milions d’euros (3 milions fixos i la resta en variables en funció de si l’Ajax es classifica per a la Champions). Amb la venda d’Oleguer, el Barça ha ingressat de moment quasi 55 milions d’euros en traspassos, després dels traspassos de Deco al Chelsea per 10 milions; Giovanni (Tottenham, 6); Zambrotta (Milan, 8,5) i Ronaldinho (Milan, 25).

Oleguer, de 28 anys, es va formar a la Gramenet i va debutar en el primer equip barcelonista la temporada 2002-03. En les dues primeres temporades va alternar la seva presència en el primer equip i en el filial barcelonista. A partir de la campanya 2004-05 es va consolidar al primer equip de la mà de Frank Rijkaard, el seu valedor i qui ha recomanat el seu fitxatge a Marco van Basten, el tècnic de l’Ajax.

Llicenciat en Econòmiques i en l’actualitat cursant estudis d’Humanitats, Oleguer està compromès amb el moviment okupa, independentista i d’esquerres. El defensa català se’n va del Barça amb un bon palmarès: una Champions, dues Lligues espanyoles, dues Supercopes d’Espanya i tres Copes de Catalunya. Oleguer va passar-se gran part de l’última temporada lesionat i nomes va participar en 17 partits.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa