Món Esport
El Barça té sort en el soretig de la Champions
  • CA

Grup molt assequible per al Barça al sorteig de la Champions celebrat a Mònaco. L’Sporting de Lisboa portuguès, el FC Basel 1893 suís i el Shakthar Donetsk ucraïnès seran els tres rivals de la primera fase del conjunt de Josep Guardiola, que ha quedat enquadrat al grup C.

El conjunt blaugrana disputarà el primer partit el 16 o 17 de setembre al Camp Nou davant l’Sporting de Lisboa i l’últim, també a l’Estadi davant el Shakhtar el 9 o 10 de desembre. El rival més complicat per als blaugranes serà l’Sporting amb el qual s’ha enfrontat en tres ocasions en partit oficial. La primera, a la final de la Copa Llatina de la temporada 1948-49, quan el Barça va guanyar 2-1. Quasi quaranta anys després van jugar als setzens de final de la Copa de la UEFA la campanya 1986-87 (el conjunt entrenat per Terry Venables va passar pel valor doble dels gols marcats fora de casa). L’últim enfrontament va ser al Trofeu Joan Gamper de la temporada 1999-2000, en què el conjunt blaugrana es va imposar amb comoditat per 3-1.

Un altre vell conegut

El Shakthar Donetsk és un altre vell conegut de l’afició culé. La primera vegada que va jugar amb el Barcelona va ser en els setzens de la Recopa d’Europa de la temporada 1978-79 (3-0 al Camp Nou i 1-1 a Ucraïna). No es van trobar fins a la temporada 2004-2005, a la primera fase de la Champions. De nou, 3-0 al Camp Nou i en aquesta ocasió derrota a la visita RSK Olympiyskiy 2-0. No hi ha precedents de partits oficials entre el Basilea.

Així ha quedat la resta de grups de la Champions: Chelsea, Roma, Girondins i Cluj (A), Inter, Werder Bremen, Panathinaikòs i Anorthosis (B), Liverpool, Olympique de Marsella, Liverpool i Atlètic de Madrid (D), Manchester United, Celtic, Vil•larreal i Aalborg (E), Olympique de Lió, Steaua de Bucarest i Fiorentina (F), Àrsenal, Fenerbahçe, Porto i Dínamo de Kiev (G), i Reial Madrid, Juventus, Zenit i Borisov.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa