El Barça se sobreposa al Madrid i als àrbitres per revalidar el títol de Copa (93-94)
El Barça, guanyador de la Copa del Rei de bàsquet del 2019.
El Barça, guanyador de la Copa del Rei de bàsquet del 2019. | EFE

Diumenge molt dolent per als afeccionats del Reial Madrid, que amb poques hores de diferència han vist com el seu equip de futbol s’acomiadava de bona part de les seves opcions de lluita per la Lliga i com el de bàsquet perdia la Copa del Rei a casa, el WiZink Center, contra el seu etern rival, el Barça Lassa. I això que els àrbitres s’han empassat una falta molt clara sobre Singleton que hagués tacat un dels millors partits de la temporada si Tomic no ho hagués evitat en el darrer instant amb una cistella providencial (que, no obstant això, tampoc hauria d’haver pujat al marcador). Al final, els blaugrana s’han imposat a la pròrroga als blancs (93-94) i els han tornat a demostrar que d’autèntic Rei de Copes només n’hi ha un.

Tot semblava perdut quan, un parcial de 25 a 11 al tercer quart a favor del Reial Madrid, ha desequilibrat una final que havia arribat al descans amb empat a 35. Durant els vint primers minuts inicials, blaugrana i blancs havien anat alternant-se al marcador en un matx en què Thomas Heurtel i Víctor Claver han estat els líders d’una banda i Campazzo i Llull de l’altra. Els de Pablo Laso han sortit decidits a difuminar el Barça a la represa i semblava que ho havien aconseguit. Els de Pesic, però, encara havien de dir la seva al quart i últim quart.

Una posada en escena del Barça en els deu minuts decisius (amb un parcial d’1 a 17 a favor) ha permès als culers acariciar el segon títol de Copa del Rei consecutiu. La remuntada blaugrana s’ha estat a punt de consumar, però l’esperit competitiu de Llull, que ha capitanejat el seu equip com ningú, ha ajudat el Madrid a forçar la pròrroga. Els madrilenys no s’han donat per vençuts en cap moment i, encara que han anat a remolc durant tot el temps extra, han estat a punt d’emportar-se el triomf (i el títol) per culpa d’un greu error arbitral.

A pocs segons per al final, els col·legiats s’han empassat una falta molt clara de Singleton i, en la jugada posterior, el Madrid s’ha col·locat per davant al marcador amb només quatre segons de marge. La polèmica hauria espatllat un partit que, en termes competitius, ha estat el millor de l’actual temporada a Espanya si Tomic no ho hagués evitat amb una cistella en el darrer moment. La pilota no ha entrat a la cistella, però perquè Randolph ho ha impedit amb un tap legal que els àrbitres han titllat “d’il·legal”. Així, per segon any consecutiu, i tot i que els culers no anaven a Madrid amb el paper de favorit, Pesic i els seus han tornat a tastar el dolç sabor del triomf en un gran cap de setmana de Copa.