El Barça s’assegura la seva presència a la Champions golejant el Wisla amb un gran Eto’o

L’himne de la Champions tornarà a sonar al Camp Nou una temporada més. La victòria per 4-0 del Barça davant el Wisla polonès quasi ho assegura. Així que la tornada, el dia 27, hauria de ser un tràmit. El debut de Josep Guardiola en partit oficial va tenir un clar protagonista: Samuel Eto’o, que va agrair al seu entrenador que compti amb ell per aquesta temporada. Probablement el camerunès és un dels millors davanters del món: té velocitat, es desmarca amb facilitat i no és un jugador massa artificiós, sinó més aviat pragmàtic. Amb un simple toc, el precís, és capaç de decidir davant el porter. Ho va fer en el primer gol i en l’últim, el quart. Eto’o els va celebrar amb ràbia, amb una mescla de reivindicació i alegria: recordava que el públic de l’Estadi va arribar a xiular-lo en els últims partits de la temporada passada i que el club no el volia.

El triomf del Barça davant va ser contundent. Amb només dos dels fixatges en l’equip inicial, Keita i Alves, el conjunt blaugrana va sumar oportunitats de gols fins el primer encert d’Eto’o. Després marcaria Xavi amb un potent xut des de fora de l’àrea: va ser un bon regal per celebrar el seu partit número 421 amb l’equip, una xifra amb la qual iguala amb Amor. Només Rexach (452) i Migueli (548) han defensat més cops la samarreta del  Barça.

Guardiola està inculcant amb èxit la seva filosofia: esforç, pressió i contundència en atac. El porter Pawelek va fer tot una demostració de com es poden salvar tants gols. No va poder fer res per impedir el gol d’Henry, el tercer de la nit, fruit de la millor jugada del partit: combinació al primer toc entre Iniesta, Eto’o i la pica amb classe davant el porter. El davanter francès vol tornar a ser l’estrella que va meravellar el món per la seva suficiència i classe.

Dos nous directius

Abans de l’inici del partit la junta directiva del Barcelona ha acordat el nomenament de dos nous directius, Patrick Auset i Xavier Bagués, que passaran a formar de la comissió social del club. Es completa així la quota mínima, ja que el club blaugrana compta amb 15 membres al seu òrgan rector després de l’arribada, a finals de juliol, de tres membres més (José Antonio Colomer, Jordi Torrent i Maria Helena Fort).

Llicenciat en Ciències Econòmiques, Auset té 50 anys i és director general d’Auset SA i fundador de la penya barcelonista de la seva localitat natal. Soci número 26.632, forma part de la comissió social del Barça des del 2003. Per la seva part, Xavier Bagués, de 43 anys i número de soci 29.323, és empresari i secretari de la penya de Sallent i va entrar a la comissió social del club també el 2003.

Nou comentari