Món Esport
El Barça s’allibera a Riazor (0-8)
  • CA

Després de regalar tot el que podia regalar -11 punts en 4 jornades- i veure’s amb l’aigua al coll, el Barça per fi ha reaccionat avui amb una golejada d’escàndol a Riazor (0-8) i manté el liderat de la Lliga quan queden quatre jornades. Amb vent de cua des de l’inici, els de Luis Enrique han jugat un partit molt seriós i han aprofitat la debilitat del Dépor -desgana l’última mitja hora- per escombrar-lo de mala manera. La caiguda lliure dels catalans s’atura així en el moment just i l’equip agafa aire després del despropòsit del darrer mes. D’encaixar 9 gols i només fer-ne tres en 4 partits a clavar-ne 8 en 90 minuts. No és per tirar coets ni per fixar una tesi, però Messi i Suárez han tornat a sintonitzar i les prestacions generals han funcionat. Les angoixes s’han esvaït i el campió sembla que recupera el pols per batallar pel títol.

Sense Piqué, sancionat, rellevat per Bartra, i amb el retorn d’Alves a la dreta, el Barça ha controlat gairebé tot el primer temps i el marcador també ha anat en consonància. Feia moltes setmanes que l’equip blaugrana no s’avançava i potser per això el gol de Suárez al minut 11 ha sigut alliberador. Tot i estar dins l’àrea petita en un córner, l’uruguaià ho ha tingut fàcil perquè el porter Manu no s’ha mogut de la línia de gol i Sidnei no l’ha tibat prou, així que ha rematat a boca de canó. Tota la banqueta ha saltat d’alegria, també Messi. El Barça veia el final d’aquest túnel inclassificable que l’ha dut a estar a punt de tirar la temporada.

El Deportivo, fins aleshores mut en atac, amb un 4-4-2 amb Cani vasculant entre l’eix i la banda, s’ha estirat una mica i ha gaudit de les seves úniques ocasions de la primera meitat, mostrant la convalescència del Barça. En avantatge, Borges no ha marcat i aquí s’ha acabat l’ofensiva gallega. Els barcelonistes, que ja havien avisat tant en estàtic com a la contra abans del 0-1, han construït en tres tocs el segon, amb Iniesta connectant amb Messi a la frontal, aquest filtrant perfecte cap a Suárez i el 9 superant Manu pel pal curt.

El 0-2 feia justícia al joc visitant, ben comandat per Iniesta, i al pobre rendiment local. No és d’estranyar que el Dépor porti una sola victòria en 4 mesos i encara no estigui salvat. És un conjunt que ara mateix està sense confiança i Víctor Sánchez del Amo, el tècnic revelació a la primera volta, sembla haver perdut el rumb dels corunyesos. A la segona part el seu plantejament ha fet aigües completament: el Deportivo ni ha acabat de defensar ni d’atacar, quedant-se a mig camí de tot, sense tancar-se bé quan ho ha intentat ni pressionar amb massa fe. I davant d’això, un Barça necessitat s’ha posat les botes. Profund i àgil, circulant amb una marxa més, ha arribat l’acarnissament.

Només saltar a la represa, Suárez ha assistit Rakitic, que apareixent de la segona línia ha fet el 0-3 a plaer. El duel quedava sentenciat, però la fam no i Suárez no ha perdonat el 0-4 -en safata de Messi- ni el 0-5 -regalat per Neymar-, firmant un pòquer. El Dépor estava destruït, partit per la meitat, demanant que el seu calvari s’acabés, ja sense exigir-se en la marca. El Barça, que avui ha fet els tres canvis, trencava una i altra vegada el fora de joc i la golejada s’ha convertit en un escarni: Messi -després d’una genialitat de Suáfrez-, Bartra -avançant des del mig camp com un lliure dels anys 70- i finalment Neymar per rubricar el 0-8.

Fitxa tècnica:

Deportivo: Manu; Laure, Sidnei, Navarro, Juanfran (Fair, min. 56); Mosquera, Bergantiños, Borges, Cani (Fede, min. 58); Lucas Pérez i Oriol Riera.

Barcelona: Bravo; Alves, Bartra, Mascherano, Alba (Adriano, min. 70); Busquets (Rafinha, min. 71), Rakitic, Iniesta (Sergi Roberto, min. 58); Messi, Suárez i Neymar.

Gols: 0-1, min. 11: Suárez; 0-2, min. 24: Suárez; 0-3, min. 47: Rakitic; 0-4, min. 53: Suárez; 0-5, min. 64: Suárez; 0-6, min. 73: Messi; 0-7: min. 78: Bartra; 0-8, min. 80: Neymar.

Àrbitre: De Burgo Beongoetxea (basc). Ha amonestat Cani pel Dépor.

Estadi: Riazor. 25.000 espectadors.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa