Món Esport
El Barça reitera la llibertat a l’exhibició d’estelades al Camp Nou
  • CA

El Barça ha informat, després de la junta directiva celebrada aquest dilluns, que l’Assemblea General Ordinària d’enguany se celebrarà el proper 29 d’octubre, coincidint amb el partit al Camp Nou entre el club català i el Granada. El portaveu de l’entitat, Josep Vives, ha confirmat la data de l’Assemblea de Compromissaris on el president Josep Maria Bartomeu haurà de sotmetre’s a una moció de confiança, després del pacte amb la Fiscalia pel cas Neymar. “La junta no ha variat en la seva opinió. Ho farem amb tranquilitat i el soci podra expressar la seva opinió”, ha manifestat.

D’altra banda, l’exjugador de la primera plantilla d’handbol, Òscar Grau (Sabadell, 1964), ha estat nomenat director executiu de l’entitat, “després que el director general Nacho Mestre demanés al president una major disponibilitat de temps per temes personals”, segons ha explicat Vives. Grau va ser jugador de la secció d’handbol durant onze anys, des de la temporada 1984 fins la 1995, i disposa de la seva samarreta, amb el dorsal ‘2’ penjada al Palau Blaugrana en el seu honor.

 

Pel que fa el repartiment d’estelades per part de les entitats sobiranistes en la prèvia del partit davant el Celtic de Glasgow, d’aquest dimarts al vespre, el portaveu blaugrana ha volgut deixar clar que “és una iniciativa de la qual no hi participa el club i que es portarà a terme a les afores de l’estadi”, tot i que ha volgut remarcar el sentiment, sempre democràtic, de l’entitat i la permissivitat total a lluir les estelades dins el Camp Nou: “Si hi ha socis i sòcies que entren amb estelades, com hem dit sempre, tindrem respecte profund a la llibertat d’expressió. Les podran mostrar o no i ens defensarem davant qualsevol instància esportiva o jurisdiccional que pretengui sancionar-nos pel dret a la llibertat d’expressió. Ho farem davant la UEFA o qualsevol altre òrgan administratiu.”

Preguntat per les evolucions del nou Espai Barça, Vives ha admès que “les converses amb l’Ajuntament segueixen amb fluidesa i amb ganes que tot tiri endavant. Hi treballem intensament. La senyora Ada Colau ja va afirmar sentir-se satisfeta”. Tanmateix, el portaveu ha volgut deixar clar que cap directiu, ni Jordi Moix -nomenat Comissionat de l’Espai Barça-, cobrin un sol euro del club: “Aquesta junta directiva té clar, i ho té com una norma autoimposada, que no es pot fer negoci amb el club. El senyor Jordi Moix, evidentment, tampoc.”

 

El carrer Johan Cruyff de Vallfogona de Riucorb, motiu d’autocrítica

Josep Vives ha volgut expressar la satisfacció de la junta barcelonista per la inauguració del carrer Johan Cruyff a la població de Vallfogona de Riucorb, però també ha estat autocrític amb el mateix club per no haver-hi enviat cap representant institucional. “Ho haguessim pogut fer millor, però no va poder anar-hi ningú. Lamentem no haver-hi estat i ens congratulem d’aquesta iniciativa”, ha dit, després d’explicar els motius pels quals Jordi Cardoner, vicepresident de l’àrea social, no hi va poder assistir: “L’entorn de la família de Johan es va posar en contacte amb el vicepresident primer del club, Jordi Cardoner, que no només era a Nova York, sinó que s’havia de desplaçar a Washington per tirar endavant nous projectes de la Fundació. Li va ser impossible ser-hi.”



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa