Món Esport
El Barça prorroga el contracte amb Qatar Airways, però no el millora
  • CA

El Barça i Qatar Airways han anunciat, aquest dimarts, un nou acord pel qual el club català i l’aerolínia del Golf Pèrsic amplien el seu vincle fins el 30 de juny del 2017, és a dir, per un any. Després d’assegurar -el juny de l’any passat- una renovació a l’alça, amb un mínim de 60 milions d’euros i sense la samarreta d’entrenament, el club ha fet oficial únicament una pròrroga del mateix contracte, amb els 35 milions actuals.

Difícil d’explicar. El juny del 2015, just abans de les eleccions a la presidència i precisament en la darrera roda de premsa de Josep Maria Bartomeu abans de dimitir, el president va anunciar que l’anterior vicepresident econòmic, Javier Faus, havia arribat a un acord per ampliar l’aliança amb Qatar Airways per 60 milions d’euros i quatre temporades més.

Aquella ampliació havia de ser confirmada un cop proclamat Bartomeu, de nou, president, però la signatura es va anar allargant. Durant la campanya, la candidatura de l’empresari va anunciar negociacions obertes amb altres companyies i va participar del debat obert en el qual Qatar centrava les mirades crítiques. Bartomeu no va menysprear Qatar Airways, però sí que va donar opció a frenar l’acord al qual havia arribat Faus, un fet que no va agradar els responsables de l’aerolínia i que, ara, han fet pagar a l’entitat blaugrana.

Tampoc va agradar gens que la nova directiva pretengués millorar l’oferta de 60 milions. Fins i tot, Qatar Airways va deixar el president del Barça esperant en un hotel de Doha, pendent d’una reunió que no es va acabar produint. De la mà de Manel Arroyo, vicepresident i responsable del màrqueting del club, les negociacions s’han pogut reformular, però no reconduir pel mateix camí on les va deixar Faus.

La companyia aèria del Golf Pèrsic no ha volgut cedir i, finalment, davant la desesperació del Barça per signar un patrocini de manera immediata, ha obligat a tancar un acord que no aporta millores. El club i l’empresa qatariana prorroguen, únicament, un acord que l’entitat blaugrana ha admès -en més d’una ocasió- que havia quedat desfassat, tenint en compte els darrers èxits esportius, i ho fan pels mateixos 35 milions signats el 2013.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa