Món Esport
El Barça presenta un pressupost de 695 milions d’euros en ingressos
  • CA

La vicepresidenta econòmica del Barça, Susana Monje, serà l’encarregada de presentar els comptes del club en la propera Assemblea General Ordinària del proper 29 d’octubre. L’empresària i economista sotmetrà el balanç de la temporada 2015-16 i els pressupostos de la 2016-17 a l’aprovació per part dels socis compromissaris, que hauran de donar -o no- el vist-i-plau a la gestió de la junta directiva.

Aquest dimecres, el Barça ha fet pública una part del pressupost de la vigent temporada, que preveu uns ingressos rècord de 695 milions d’euros, un 2% per sobre el darrer exercici (679 milions), però amb un benefici inferior al de la temporada passada. Tot i augmentar la partida d’ingressos fins gairebé els 700 milions, el club veurà reduït en un 27% el benefici net a final de l’exercici -21 milions d’euros- en comparació amb l’anterior, de 29 milions.

 

Pel que fa els ingressos, el màrqueting és la partida que més augmenta, tal i com va succeir la temporada passada. Per aquests nous pressupostos, el club en preveu un increment del 17%, fins el 285 milions d’euros, el que significa un 41% del total d’ingressos, superant el 39% de l’anterior balanç. Aquest creixement concorda amb l’expansió de l’entitat i la marca Barça arreu del món i l’obertura d’oficines a Hong Kong i Estats Units, a més d’una previsió d’ingrés en patrocinis superior a 30 milions. El nou model de distribució d’ingressos televisius de la Lliga espanyola també fa créixer la partida de Mèdia.

 

Ingressos del FC Barcelona. | FCB

Les despeses, com els ingressos, també augmenten. I ho fan a un ritme superior. Si els ingressos han crescut un 2%, les despeses ho fan en un 5%, amb una xifra 33 milions d’euros superior a la pertanyent a la temporada anterior: 663 milions (2016-17), pels 630 (2015-16).

 

Despeses del FC Barcelona. | FCB



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa