Món Esport
El Barça presenta el seu reforç mediàtic, el lateral Dani Alves
  • CA

Força, contundència i caràcter defineixen el quart fixatge del nou Barça de Pep Guardiola. El lateral Dani Alves arriba al Camp Nou amb la responsabilitat de ser el reforç mediàtic de la temporada (ha costat 29’5 milions d’euros més un màxim de sis en variables) i de reafirmar el gran rendiment que ha ofert al Sevilla, on ha jugat des de 2002 i ha guanyat dues Copes de la UEFA, una Copa del Rei, una Supercopa d’Espanya i una altra d’Europa. “Vinc al millor club, al club que té la idea de tornar a ser el que era fa dos anys. És un honor que comptin amb mi”, ha afirmat Alves.

Un jugador desequilibrant i temperamental a parts iguals, Alves és un lateral dret que sovint juga per l’esquerra, centra bé i té certa qualitat treient les faltes. “És el millor lateral dret del món”, ha sentenciat Laporta durant la presentació del jugador, en què ha explicat que la clàusula del defensa serà de 90 milions d’euros.

Tercer fitxatge més car

“Posaré totes les ganes i tot el treball. Estic molt feliç d’estar aquí”, ha emfatitzat Alves, el quart fixatge de la temporada després de Keita, Cáceres i Piqué. L’exjugador del Sevilla ha deixat clar que arriba al Barça per guanyar els dos únics títols que li falten a nivell de clubs: la Champions i la Lliga. El lateral brasiler es converteix en el tercer fixatge més car de la història del Barça, per darrera de l’holandès Marc Overmars i de l’argentí Javier Saviola. Alves és també el tercer defensa més car del món. Només els traspassos de Río Ferdinand (del Leeds al Manchester United) i de Liliam Thuram (del Parma a la Juventus) van ser més costosos.

No s’ha immutat Alves quan li han preguntat per què havia decidit acceptar la proposta del Barça tenint altres d’altres clubs europeus: “En la vida has de tenir clar on i amb qui vols estar”. El jugador brasiler ha volgut agrair a José María del Nido, president del Sevilla, les facilitats que li ha donat per fer possible que acabés firmant pel club blaugrana. “No volia sortir per la porta enrera del Sevilla. Ha anat canviant d’idea a poc a poc i li ho agraeixo, perquè és un club que porto en el cor”, ha afegit Alves, que l’any passat no va voler fitxar pel Chelsea perquè el seu expresident no va cedir.

“És un jugador molt gran per a un grup molt gran”. Així ha definit Alves el nou tènic del Barça, Pep Guardiola, que ha destacat la polivalència del jugador brasiler i ha afegit que amb Leo Messi poden formar la millor banda dreta del món. Per la seva part, el secretari tècnic blaugrana, Txiki Begiristain, ha valorat el jugador com “el millor en la seva posició pel seu caràcter ofensiu, la seva qualitat i el seu rendiment general”. Alves ha trepitjat la gespa del Camp Nou per primer cop amb la seva nova samarreta. Encara no té un número assignat.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa