Món Esport
El Barça permet a Messi participar en els Jocs de Pequín a canvi d’una compensació econòmica
  • CA

El FC Barcelona ha concedit permís al seu jugador Lionel Messi perquè participi fins al final de la competició del torneig de futbol dels Jocs Olímpics de Pequín. D’aquesta forma, finalitza la tensió entre l’entitat catalana i l’Associació de Futbol Argentí (AFA), encara que l’organisme sud-americà s’ha compromès a contractar una assegurança per si Messi es lesiona, així com renunciar al jugador en tots els partits amistosos durant aquesta temporada. El club rebrà una compensació econòmica.

El secretari tècnic del FC Barcelona, Txiki Begiristain, i l’entrenador de l’entitat catalana, Josep Guardiola, han comparegut davant els mitjans de comunicació al Camp Nou per explicar aquest acord, després que el tècnic pogués parlar amb el jugador aquesta matinada, un cop finalitzat el partit que va disputar el Barça a Nova York contra el Red Bulls. Begiristain ha defensat que Barcelona arribés fins a l’última instància esportiva (TAS) “perquè teníem la necessitat que se’ns reconegués que nosaltres teníem la raó” i ha matisat que “després que el TAS ens hagi donat la raó, de no tenir la necessitat d’alliberar al jugador, es van iniciar converses amb el jugador i amb l’AFA. L’acord assolit amb AFA és que s’ha aconseguit una compensació”.

“Em va demanar personalment que no el reclamés”

Begiristain
ha explicat que l’AFA es farà càrrec de l’assegurança del jugador, que “cobrirà tot el sou en cas de lesió de Messi, i tenim el compromís personal de (Julio) Grondona que el jugador quedi alliberat de tots els partits amistosos de la temporada”. Per la seva part, Guardiola ha confessat que ha parlat molt amb Messi:
“Es trobava en una situació difícil i ell mateix havia expressat la voluntat de realitzar la pretemporada amb nosaltres. Però, quan va arribar a Pequín, em va demanar personalment que no el reclamés per al Barcelona. Vaig notar molta tensió emocional. Vaig veure que es trobava molt incòmode amb la situació, i tampoc era qüestió de portar-lo si tenia el cap a Pequín”.

L’entrenador blaugrana està convençut que el conjunt català “amb Leo és més fort”, però també considera que després de les tensions que s’han viscut entre els diferents actors “la decisió que hem adoptat és la millor, sense cap mena de dubte”. “A mi no m’agrada veure patir a Leo. Vam iniciar aquest procés i l’havíem d’acabar. Havíem de defensar que teníem raó. Avui hem matat el ‘tema Messi'”, ha garantit Guardiola.

Begiristain ha anat més enllà i ha assegurat que el Barcelona ha iniciat converses amb la FIFA perquè el club català, així com la resta d’equips, es beneficiï d’una compensació econòmica per cedir el jugador, igual que s’acorda entre les parts quan se celebra un mundial de futbol o l’Eurocopa.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa