Món Esport
El Barça oficialitza el retorn del central català Gerard Piqué
  • CA

“Vaig decidir marxar. Tenia 17 anys i sent jove el teu primer somni és ser futbolista i viure d’això i l’altre jugar al Barça”, ha confessat avui Gerard Piqué en la seva presentació com a nou jugador del club blaugrana. Era el tràmit que faltava per oficialitzar el retorn del central català quatre temporades després de fitxar pel Manchester amb el qual es va proclamar campió de la Champions el passat mes de maig.

“Sempre vaig deixar la porta oberta perquè sóc culé. Així que ha sortit l’oportunitat i he tornat”, ha confessat Piqué, que costat cinc milions d’euros al Barça, tindrà una clàusula de 50 milions i ha firmat fins al 2012.

Sempre va tenir clar Piqué que el seu somni era jugar a futbol. Un dia, quan encara era molt petit, va separar-se de Montserrat, la seva àvia, va agafar una patata i va començar a donar-li tocs. S’ho va passar tan bé que ni l’àvia ni els empleats del centre comercial el van reprendre. La seva passió era genètica: el seu avi, Amador Bernabéu, va formar part de les directives de Núñez i Gaspart i qui va portar Piqué a fer unes proves amb els alevins del Barça.

Tercer reforç defensiu

Piqué, que ha perdut la seva habitual cabellera i s’ha rapat, és un central contundent i amb bona circulació de pilota. És el tercer reforç defensiu del Barça per a la propera temporada, juntament amb Dani Alves i Martín Cáceres. El central català reconeix que la Premier ha estat una experiència de qualitat perquè ha hagut d’adaptar-se a molts obstacles, com la presència de davanters forts i ràpids als qui no podia ni defensar-los de massa a prop ni desafiar-los a una carrera. Aquest punt mig és el que se li exigirà a Piqué al Barça, on serà dirigit per un dels seus ídols: Josep Guardiola. “Tinc la referència del que va ser el dream team i la glòria que ens va donar. Tenir-lo com a entrenador és un orgull, intentaré aprendre el màxim d’ell”, ha comentat el central, que va jugar a la Lliga espanyola la temporada 2006-2007 cedit al Saragossa.

“Estem convençuts que encertem de ple amb el seu fitxatge. Espero que la seva trajectòria aquí sigui llarguíssima”, ha valorat el propi Guardiola. “És un fill del Barça que se’n va anar a la Premier i ha tornat a casa”, ha valorat Laporta. “Nosaltres apostem pels futbolistes de la cantera”, ha afegit Txiki Begiristain, que ha recalcat que quasi la meitat de la primera plantilla procedeixen els jugadors de la

No es penedeix Piqué de la seva marxa al Manchester. “Per mi ha estat una segona casa. Tot són elogis. No m’agrada mirar cap enrere”, diu Piqué, que ara només pensa en triomfar amb el Barça. Per jugar-hi durant tota la seva carrera. “M’agradaria retirar-me aquí”, ha conclòs.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa