Món Esport
El Barça no podrà fitxar fins al gener del 2016

Confirmat. El Barça no podrà fitxar durnat l’estiu del 2015 per haver incomplert la normativa en la incorporació de jugadors estrangers menors d’edat, conegut com a cas Masia. Així, el Tribunal d’Arbitratge Esportiu (TAS) no ha acceptat el recurs presentat pel club blaugrana.

D’aquesta manera, el Barça, presidit per Josep Maria Bartomeu, no podrà fer cap fitxatge tampoc durant el mercat d’hivern del 2015, de manera que no podrà incorporar cap jugador fins al gener del 2016. Tot i que el club blaugrana va aconseguir que la FIFA acceptés la mediació exprés del TAS, la sanció s’ha mantingut.

La defensa

El Barça va fomentar la seva defensa en la desproporció de la sanció que imposada per la FIFA. El club blaugrana va anar a Suïssa amb el cap dels serveis jurídics de la Reial Federació Espanyola de Futbol, Kepa Larumbe, i amb l’advocat italià Paolo Lombardi, expert en dret suís, que va treballar vuit anys a la mateixa FIFA i que va coordinar precisament la redacció del Reglament sobre l’estatut i la transferència de jugadors, la normativa que va utilitzar la FIFA per sancionar el Barça.

Fins i tot, el club blaugrana va fer declarar Carles Folguera (director de La Masia), Esther Balmaña (directora de l’Institut Lleó XIII, on estudien els nois de La Masia), i els dos jugadors del planter Elohor Godswill Ekpolo i Fabrice Ondoa.

I ara què?

Ara les opcions més factibles pel Barça per fer alguna incorporació a la plantilla actual és recuperar els jugadors cedits al Sevilla, Gerard Deulofeu i Denis Suárez, i pujar alguns jugadors del filial al primer equip.Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa