Món Esport
El Barça inicia el repte de guanyar dues Champions seguides
  • CA

Roma, ciutat acabada però sense cap Champions, rep avui el Barça (20.45 h) en l’estrena de la fase de grups de la competició. Roma són bons records per als blaugranes: aquí van guanyar la tecera Lliga de Campions, el 2009; aquí Luis Enrique va tenir la seva primera experiència com a tècnic a l’elit. Roma és art i bellesa i el Barça també, tot i les misèries que també tenen tots dos. I és en aquesta ciutat on el conjunt barcelonista començarà a caminar amb el repte de ser el primer equip que aixeca dues Champions consecutives.

Des que el 1992 la UEFA va canviar el format de creuaments purs per ampliar el torneig a més equips -no només els campions de les lligues- i introduir-hi el format de lligueta, cap club ha estat capaç de repetir victòria de manera seguida. De fet, des de l’històric Milan de Van Basten i companyia que van guanyar l’antiga Copa d’Europa el 1989 i 90 que ningú fa un doblet. És una estadística que explica la dificultat del torneig, sempre amb un percentatge circumstancial i atzarós important.

Per avui, Luis Enrique recupera Piqué -sancionat a la Lliga- i podrà alinear l’equip de gala, amb Neymar, Luis Suárez i Messi -que compleix el seu partit número 100 a la Champions- de trident atacant. Només faltarà el lesionat Alves, que seguirà sent rellevat per Sergi Roberto. La Roma, que ve de guanyar la Juve a la Serie A amb un bon futbol, parla amb admiració del Barça. Els italians tenen la baixa valuosa de Pjanic. A l’altre partit del grup, el Bayer Leverkusen rep el Bate Borissov.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa