Món Esport
El Barça il·lumina el Nou Camp Nou

El Barça ha presentat públicament aquest dijous la maqueta del Nou Camp Nou, la joia de la corona de l’Espai Barça, aprovat en referèndum l’abril del 2013 i que serà construït entre 2017 i 2022 pel bufet d’arquitectes japonès Nikken Sekkei, juntament amb l’estudi català Pascual i Ausió Arquitectes, i que tindrà un cost de 600 milions d’euros.

Amb la presència de la primera plantilla de futbol al complet i el seu tècnic, una bona part dels directius de l’entitat encapçats pel president Josep Maria Bartomeu i els vicepresidents Jordi Cardoner, Carles Vilarrubí, Jordi Mestre, Jordi Moix i Susanna Monje; els expresidents Raimon Carrasco i Enric Reyna, l’exalcalde de Barcelona, Xavier Trias, el president de l’LFP, Javier Tebas i representants de la UEFA, entre d’altres personalitats, el club ha donat a conèixer les línies mestres del nou projecte, que serà construït sobre els pilars actuals, els dissenyats per l’arquitecte Francesc Mitjans l’any 1957.

Després d’un vídeo amb imatges de totes les èpoques del Camp Nou, Bartomeu ha volgut recordar que “durant els darrers vint anys hi ha hagut projectes, però per diferents causes no han prosperat”. El president blaugrana ha avisat que “el nostre club ha de tenir el millor estadi. Com també se’l mereix la ciutat de Barcelona. Aquest Nou Camp Nou serà una icona per a la gent que vingui”. A més, ha assegurat que l’obra es tirarà endavant “sense posar en risc el projecte esportiu i sense haver de vendre patrimoni”. Segons el president, el nou estadi reportarà al club 50 milions d’euros anuals en ingressos.


El vicepresident i màxim responsable de l’àrea patrimonial, Jordi Moix, en funcions també del càrrec de Comissionat de l’Espai Barça, ha destacat que “l’estadi està antic, et perds per dins. La proposta de Nikken Sekkei i Pascual i Ausió va entendre perfectament el que demanàvem”. “El repte i el projecte és espectacular. Ho farem i ho farem bé”, ha conclòs el vicepresident.

Els capitans Andrés Iniesta, Leo Messi, Sergio Busquets i Javier Mascherano, l’entrenador Luis Enrique Martínez i el president Josep Maria Bartomeu han estat els encarregats de descobrir la maqueta gegant del nou estadi, que podrà ser visitada a partir dels propers dies a l’exposició permanent.

L’estadi, sense façana, amb terrasses exteriors i amb un mirador per contemplar la ciutat, tindrà una capacitat per 105.000 espectadors, 6.000 més de l’aforament actual, i unirà a través d’un bulevard, tal i com ha publicat recentment el diari ARA, el mateix estadi amb el Nou Palau Blaugrana. 

Cal destacar, però, que l’Ajuntament de Barcelona encara no ha aprovat el projecte i no ha donat els permissos per a que es comenci a construir-lo. Tampoc es tirarà endavant si el deute del club, actualment fixat en 328 milions d’euros, no es rebaixa fins a un límit de 200 en els propers anys.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa