El Barça i les estelades s’exhibeixen en l’estrena de la Champions (7-0)

Lionel Messi i la independència de Catalunya s’han convertit en els protagonistes de l’estrena europea del Barça aquesta temporada. L’argentí ha decidit unir-se la festa a les estelades, que han omplert un Camp Nou bolcat amb la causa dos dies després de la Diada, en un partit on el ’10’ blaugrana ha acabat brillant a la gespa. El Barça ha golejat el Celtic de Glasgow en l’estrena a la nova Lliga de Campions 2016-17 amb una exhibició majestuosa, una més, de l’avui capità del primer equip de futbol (7-0), recolzat per uns companys que s’han llepat les ferides del partit davant l’Alabès i que han fet pagar els plats trencats als escocesos.

El Barça ho ha recuperat tot tres dies després de la catàstrofe de la Lliga. Els blaugrana han dominat absolutament el Celtic, han mantingut una possessió abassegadora de la pilota, l’han fet circular amb criteri, precisió i velocitat i han tornat a tenir unes magnífiques sensacions. La patacada contra l’Alabès ha quedat en l’oblit i la trempera per ser candidats a guanyar títols ha tornat a un estadi i a uns aficionats que no tenien clar quin era el nivell real de l’equip fa dos dies.

Luis Enrique, però, no s’ha estat per romanços i ha saltat al terreny de joc amb un onze ple de teòrics titulars i amb dues úniques novetats respecte l’onze de gala previst per aquest curs. Umtiti i André Gomes han ocupat els llocs de Mascherano –titular dissabte- i d’Iniesta, que ha acabat jugant 45 minuts i fent un golàs que ha fet aixecar el Camp Nou. El portuguès no ha decebut gens. Ha jugat els noranta minuts i ho ha fet en les tres posicions del mig del camp, aprovant amb nota en cada una d’elles. Gomes s’ho ha passat bé i ha exhibit algunes de les seves característiques, com la conducció de la pilota en transicions ofensives i amb espais.

Els catalans han apallissat el Celtic amb un brillant partit de Messi, que ha fet tres grans gols, amb un gran partit de Neymar, amb detalls de Suárez –sobretot un gol exquisit-, amb molta intensitat en la circulació de pilota i amb sobrietat defensiva. El Celtic només ha tingut una ocasió clara de gol, un penal comès per Ter Stegen que el mateix porter alemany ha aturat al francès Moussa Dembelé, l’home més perillós del conjunt de Brendan Rodgers. Però el Barça ho ha fet tot bé i ha atropellat un Celtic que no ha pogut ni veure les embestides blaugrana, que li han passat per sobre amb una contundència sobrenatural.

Amb Messi liderant l’orquestra i Neymar posant els tocs solistes, el Barça no ha tingut pietat i ha trepitjat el Celtic amb set grans gols. Gols de construcció, de qualitat, de constant moviment dels homes més ofensius. Un plaer per a la vista. Amb tres gols de Messi, dos de Luis Suárez, un de Neymar de falta i una volea impossible d’aturar d’Iniesta, els de Luis Enrique fen oblidar el mal partit davant l’Alabès i retornen el somriure als seguidors blaugrana.